Ana Sayfa » OKS - ÖSS - KPSS » Testler - Sorular » 11. Sınıf Yazılı Soruları – 2 – (Testler – Sorular)
17


11. Sınıf Yazılı Soruları – 2
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

Aşağıdaki noktalı terleri uygun sözcüklerle doldurunuz.

S-1) Bir oyuncunun yerine oynayabilecek başka bir oyuncuya ………………… denir.

S-2) İnsanın gülünç ve aksak yönlerini anlatan komediye ……………… denir.

S-3) Hatırat (Anı) türü edebiyatımıza …………. dönemiyle girmiştir.

S-4) “Muharrir Şair Edip”, …………………’in anı türündeki eserlerinden biridir.

S-5) “Tohum ve Toprak” adlı eser, ………………..’ya aittir.

S-6) Turan Oflazoğlu trajedilerinin konularını daha çok ……………ten alır.

S-7) ………., ulusal Türk tiyatrosuna ilk adımı atan tiyatro yazarımzıdır.

S-8) ………., Namık Kemal’in ilk tiyatro yapıtı ve aynı zamanda dram türünde yazılmış ilk oyundur.

S-9) …….……’a Hayal-i zıl (gölge hayali) da denilmektedir.

S-10) Müzikli tiyatrodaki en tanınmış yapıt Cemal-Ekrem Reşit Rey kardeşlerin ………….…. adlı yapıtıdır.

 

Türkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

 

S-11) Batılı tiyatro tekniğine uygun olarak yazılmış ilk tiyatro yapıtımızın adı nedir?

A) Keşanlı Ali Destanı
B) Telemak
C) Zor Nikah
D) Vatan Yahut Silistre
E) Şair Evlenmesi

 

 

S-12) Çeşitli hareketlere ve taklide dayanan, oyuncusu tek olan geleneksel Türk tiyatrosunun adı nedir?

A) karagöz
B) orta oyunu
C) komedya
D) meddahlık
E) Gölge oyunu

 

 

S-13) Aşağıdakilerden hangisi trajedinin özelliklerinden değildir?

A) Üç birlik kuralına (zaman, olay ve yer birliği) uyulur.
B) Gündelik yaşam ve komiklikler sahnede yansıtılır.
C) İzleyicilerde acıma duygusunun uyanması amaçlanır.
D) Dil ve anlatım kusursuz, olgun ve sanatlıdır.
E) Konular tarihten ve mitolojiden seçilir.

 

 

S-14) Aşağıdakilerden hangisi tiyatro ile ilgili bir terim değildir?

A) Menkıbe     B) Dublör     C) Senaryo     D) Replik     E) Tirat

 

 

S-15) “……………, gülünç, bayağı, korkunç olaylarla acıklı ve güzel olayları iç içe anlatan bir tiyatro türüdür.”

Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmeli?

A) Trajedi     B) Operet     C) Dram     D) Komedi     E) Opera

 

 

S-16) Başlıca kişileri “Pişekâr” ve “Kavuklu” olan geleneksel Türk tiyatrosu hangisidir?

A) meddahlık
B) dram
C) orta oyunu
D) karagöz
E) müzikli tiyatro

 

 

S-17) Aşağıdakilerden hangisi dram türünün özelliklerinden değildir?

A) Karakterler her tabakadan olabilir.
B) Acıklı ve gülünç olaylar yaşamda olduğu gibi vardır.
C) Konular tarihten veya günlük yaşamdan alınabilir.
D) Nazım veya nesir şeklinde yazılabilir.
E) Üç birlik kuralına uyulur.

 

 

S-18) “Türk edebiyatındaki yeniliğin öncüsüdür ve ilklerin adamıdır.Çünkü Avrupa’yı ilk tanıyan odur.Şair Evlenmesi, Durub-ı Emsali Osmaniye(ilk atasözleri kitabı) en önemli eserlerindendir.Noktalama işaretlerini de ilk defa kullanan odur.”

Özellikleri verilen yazarımız aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ziya Paşa
B) Ahmet Mithat
C) Namık Kemal
D) Şemsettin Sami
E) İbrahim Şinasi

 

 

S-19) Aşağıdaki eserlerden hangisi William Shakespeare’ye (Vilyım Şekspir) ait değildir?

A) Venedik Taciri
B) Poetika
C) Othello
D) Yanlışlıklar Komedisi
E) Hamlet

 

 

S-20) “Necati Cumalı, bu oyunda çocuk yaştan itibaren köy sorunlarıyla iç içe yaşamış, bu sorunlardan kurtulmak isterken hapse düşen bir gencin dramını anlatmıştır.”

Aşağıdakilerden hangisi, yukarıda sözü edilen yapıttır?

A) Vur Emri
B) Tohum ve Toprak
C) Kurban
D) Kahvede Şenlik Var
E) Keşanlı Ali Destanı

Ramazan ERDOĞAN
Türk Dili ve Edebiyatı Öğrt.

 


...Yanıtlar…

11) E
12) D
13) C
14) A
15) C
16) C
17) E
18) E
19) B
20) A

S-1) Bir oyuncunun yerine oynayabilecek başka bir oyuncuya dublör denir.

S-2) İnsanın gülünç ve aksak yönlerini anlatan komediye karakter komedisi denir.

S-3) Hatırat (Anı) türü edebiyatımıza Tanzimat dönemiyle girmiştir.

S-4) “Muharrir Şair Edip”, Ahmet Rasim’in anı türündeki eserlerinden biridir.

S-5) “Tohum ve Toprak” adlı eser, Orhan Asena’ya aittir.

S-6) Turan Oflazoğlu trajedilerinin konularını daha çok tarihten alır.

S-7) Musahipzade Celâl, ulusal Türk tiyatrosuna ilk adımı atan tiyatro yazarımzıdır.

S-8) Vatan Yahut Silistre, Namık Kemal’in ilk tiyatro yapıtı ve aynı zamanda dram türünde yazılmış ilk oyundur.

S-9) Karagöz ve Hacivat’a Hayal-i zıl (gölge hayali) da denilmektedir.

S-10) Müzikli tiyatrodaki en tanınmış yapıt Cemal-Ekrem Reşit Rey kardeşlerin Lüküs Hayat adlı yapıtıdır.

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…



İle Yorum Yap!
17 Yorum Bulunmaktadır
€l!f on Aralık 30th, 2007 at 21:02

teşekkür ederim…
teşekkür ederim..
teşekkür ederim.
11 . sınıflar içide sorular koymussunuz gercekten işimize yarayacagından emınım.

Smh on Ocak 7th, 2008 at 19:39

Eyvallah.

kübra üst on Ocak 9th, 2008 at 22:00

bizi böyle konularda bilgilendirdiginiz için teşekkür ederiz.bizim böyle sitelere ihtitacımız var

yıldıray on Ocak 9th, 2008 at 23:29

gerçekten güzel bir site olmuş hayırlı olur inş.. herkes için burayı arkadaşlarıma tavsiye edecem

GÖNÜL on Şubat 27th, 2008 at 20:22

ÖNCELİKLE BÖYLE BİR SİTE YAPTIGINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM AMA BEN MESLEK LİSESİYİM BURADAKİ SORULARIN ÇOCUGUNU GEÇEN YIL ÇÖZDÜK ÇÜNKÜ BU YIL BİZ MESLEK LİSELERİ TÜRK EDEBİYATI GÖRMÜYORUZ YANİ SİZDEN RİCAM DAHA İYİ SORULAR HAZIRLAMANIZ TEKRAR TEŞEKKÜRLER

afifenuruslu on Mart 23rd, 2008 at 08:50

çok güzel bir düşüncelik yapmışsınız yararı bizm için okadar büyük ki. teşşekkürler. slmlar

MEHTAP on Mart 26th, 2008 at 16:02

YA NE DİYEYİM TEK KELİMEYLE HARİKA YAZILILAR GELİNCE HEYECAN YOK ARTIK ÇOOK RAHATIM EMEĞİNİZE SAĞLIK

11 TMA on Mart 26th, 2008 at 17:01

YA VALAA OKULDA TÜM SINIFLARI GEÇTİK EDEBİYATTA SAĞ OLUN VAR OLUN HİÇ BU KADAR BAŞARILI OLAMAZDIK EDEBİYATTA AMA ÖLE DEĞİLMİŞ SAYENİZDE EN ÜST SEVİYEYE ÇIKTIK EMEĞİNİZE SALIK TEŞEKKÜRLER.

tercan on Mayıs 5th, 2008 at 18:05

Gerçekten çok güzel olmuş fakat biz bu soruları önceden de çözdük ve işledik. Teşekkürler ediyorum bunu hazırlayanlara.

busra_37 on Mayıs 31st, 2008 at 19:09

Gerçekten çok iyi fakat sorular az… Daha çok soru toplasak.. Sınav sorusu olarak da test soruları da bence daha fazla olabilir…

ilknur on Temmuz 28th, 2008 at 18:48

Gerçekten siteniz çoook güzel ama daha fazla test olmalı. Eee yani bu site sayesinde anadolu öğretmen kazandım.

TİŞENOVİÇ on Aralık 6th, 2008 at 18:23

Siteniz güzel ama daha fazla soru ve test olmalı diye düşünüyorum yeterli değil yani. Teşekkür ediyorum bu siteyi düzenlediğiniz için.

Mehmet Ali on Ocak 1st, 2009 at 13:04

Siteniz güzel ama daha fazla soru ve test olmalı diye düşünüyorum yeterli değil.

eda on Temmuz 6th, 2009 at 12:09

Bu site çok güzel olmuş ama diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi soru sayısı çok az biraz daha soru eklenebilirse çok daha iyi olur.Bu siteyi hazırlayan kişi veya kişilere teşekkürlerimi sunuyorum.

ayse on Kasım 3rd, 2009 at 15:18

Sayfa çok güzel ama çok derine inilmiş vede sorukar çok az.

bozkurt on Kasım 3rd, 2010 at 20:47

Bence bu site cok guzel herkeze tavsiyye ederim.

bozkurt on Kasım 3rd, 2010 at 20:48

Bu site guzel herkeze tavsiye ederim.

Yazı Detayı