2010 KPSS Sonuçları

2010 KPSS Sonuçları

2010 Kpss SonuçlarıTürkiye'de gerek ÖSYM'nin gerekse de MEB'in yapmış olduğu sınav ve yerleştirmelerin sonuçları çıklandığında her sene aynı işkence çekiliyor. Yüz binlerce , saatlerce bilgisayarın başında oturup sonuçların açıklanmasını veya açıklanan sonuçların görüntülenmesini bekliyor. Aynı , 2010 KPSS lisans sonuçlarının açıklanmasında da yaşandı ve bir milyona yakın kamu personeli adayı, artık isyan etti.

ÖSYM'nin yapması gereken şey, her sınav için bir “sınav takvimişturmak ve bu takvime bire bir bağlı kalmaktır. Böylece adaylar sınavların açıklanmasına 10 gün kala siteye girip “Sınav açıklanmış mı?” diye merak içinde kalmaz, ÖSYM'nin telefonlarını günlerce meşgul etmezler. ÖSYM kendi sitesinden ve resmi yayın organlarından KPSS, KPDS veya ÜDS gibi sınavlarla ilgili “2010 KPSS sınav sonuçları, 11 Ağustos 2010 tarihinde açıklanacaktır.” bir duyuru yapması, yüz binlerce adayın günlerce stres yaşamasını önleyeceği hâlde, ÖSYM bunu kamu personeli adaylarına çok görmektedir.

İkincisi, sınav sonuçları ansızın açıklanacağından binlerce kişi sabahlara kadar -adayların klavyesindeki F tuşu silinene kadar- ÖSYM'nin sitesini yenilediğinden, sonuçların açıklanacağı site çökmekte, isteğe yanıt veremez hâle gelmektedir. Aynı durum bugün açıklanan 2010 KPSS Lisans sonuçlarında da yaşandı. 14.00'da sonuçlar açıklandığı hâlde, yüz binlerce kişi hâlâ sınav sonucunu öğrenememiştir. Bu durum, aslında ÖSYM'nin sunucularını güçlendirmesiyle çözülebilir. Fakat her sınav için milyonlarca öğrenciden 40-50 TL alan ÖSYM'nin parası olmasa gerek ki, 100 milyar verip adamakıllı bir sunucu edinemiyor. Bu nedenle sonuçları öğrenmek işkence hâline geliyor.

Her sene KPSS, LYS ve SBS sonuçlarının açıklanmasında aynı sorun yaşandığı hâlde, MEB‘in ve ÖSYM‘nin sunucularını güçlendirmemesi sanırım dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir durumdur. Sunucu güçlendirme, elde olmayan teknik nedenlere bağlanabilir de, sonuçların açıklanma tarihinin “sır gibi saklanması” için nasıl bir neden olabilir, merak ediyorum.

Eğer ÖSYM'nin sitesi açılırsa, 2010 KPSS Lisans sınav sonuçlarını aşağıdaki adresten öğrenebilirsiniz.

» “2010 KPSS Sonuçları” için tıklayın! «

Orkun KUTLU

Orkun Kutlu

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)