6. Sınıf Yazılı Soruları – 12 – (Testler – Sorular)

6. Sınıf Yazılı Soruları – 12
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1- “Geleceğinizin nasıl olmasını istiyorsanız ……………… öyle ………………” cümlesindeki boşlukları en uygun şekilde aşağıdakilerin hangisiyle tamamlayabiliriz?

A) çocukları – planlayınız
B) gençleri – eğitiniz
C) insanları – korkutun
D) doğayı – anlayın

 

 


2- Aşağıdaki kelimelerden hangisi Büyük Ünlü Uyumuna uymaz?

A) Ankaralı
B) İstanbullu
C) Malatyalı
D) İzmirli

 

 


3- “Karanlık” kelimesi aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecaz anlamda kullanılmıştır?

A) Karanlık basmadan gidelim.
B) Yine karanlık işler çeviriyorsun.
C) Odanın içi çok karanlıktı.
D) Çok derin, karanlık bir kuyuya rastladım.

 

 


4- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde özel isim kullanılmamıştır?

A) Güneş, hem ısı, hem de ışık kaynağıdır.
B) Kaya, arkadaşlarıyla buluştu.
C) Ay sonunda para pul kalmadı.
D) Anadolu İnsanı cömerttir.

 



 


5- Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerin hangisi sıfat değildir?

A) Bu insanlarla uğraşılmaz.
B) Kötü çocuklarla oynama.
C) Kaç kişi geldi.
D) Soruların bazısı zordu.

 

 


6- “Bunu sana vermem” cümlesinin fiilinin kipi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Görülen Geçmiş Zaman – 1. tekil şahıs
B) Şimdiki Zaman – 1. Çoğul şahıs
C) Geniş Zaman – 1. Tekil Şahıs
D) Gelecek Zaman – 1. Tekil Şahıs

 

 


7- “Geçen gün bu sokakta bir ev yandı.” Cümlesinde aşağıdaki unsurlardan hangisi yoktur?

A) Özne
B) Dolaylı Tümleç
C) Zarf Tümleci
D) Nesne

 

 


8- Aşağıdaki cümlelerden hangisi devrik bir cümledir?

A) Bu yıl soğuklar erken başladı.
B) Her konuda fikrimi sorardı.
C) Herkesle iyi geçinirdi.
D) Saygıda kusur etmezdi.

 

 


9- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Yoldaki işaretlere dikkat et!
B) Bu arabayla gidilmez ki!
C) Yaşça daha mı büyüksün?
D) Daha bir evde alamadık!

 

 


10- Aşağıdakilerden hangisi masalın özelliklerinden değildir?

A) Olağanüstü olaylar vardır.
B) Kahramanları devler, periler olabilir.
C) Yaşanması mümkün olayları anlatır.
D) Olaylar hayal ürünüdür.

...Yanıtlar…

| 1)B | 2)B | 3)B | 4)C | 5)D |
| 6)C | 7)D | 8)B | 9)D | 10)C |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)