Ana Sayfa » OKS - ÖSS - KPSS » Testler - Sorular » 6. Sınıf Yazılı Soruları – 3 – (Testler – Sorular)
31


6. Sınıf Yazılı Soruları – 3
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bir” sözcüğü farklı anlamda kullanılmıştır?

A) Şuralarda bir okul olacaktı.
B) Bir yağmur yağdı görmelisin.
C) Bir park biliyordum, onu bulamadım.
D) Dersin ortasında sınıfa bir çocuk girdi.

 

 


2. “Çizmeden yukarı çıkmak” deyiminin anlamına en uygun olanı hangisidir?

A) Pahalı mallar almaya kalkışmak
B) Başkalarının sırtından geçinmek
C) Başkalarının işini engellemek
D) Bilmediği işlere kalkışmak

 

 


3. “Türk Ordusu Sakarya’yı bir yay gibi sarıyordu.” cümlesinde kaç kaynaştırma vardır?

A) 2            B) 3             C) 4            D) 5

 

 


4. Hangi cümlede sıfat tamlaması yoktur?

A) Neşeli günlerini anımsıyor
B) Mermer merdivenleri tırmandı
C) Batık gemiyi kıyıya çektiler
D) Durgun sulara bakıyordu

 


 


5. Hangi cümlede yazım yanlışı bulunan sözcük vardır?

A) İstanbul’a geldiler
B) İzmir’in Kurtuluşu parçasını okuduk.
C) Selim’in tarlasını gördük.
D) Zonguldağa gidecegiz.

 

 


6. Hangi sözcük ismin durumlarından birinde değildir?

A) Defteri
B) Yazıya
C) Kazı
D) Evde

 

 


7. “Şiirin genelinde kötümser bir duygu seziliyor.”cümlesinde altı çizili sözcüklerin türü sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?

A) isim, sıfat ,isim
B) sıfat , isim ,sıfat
C) isim,isim ,sıfat
D) sıfat ,sıfat, isim

 

 

8. “Küçük çocuk , annesini görünce ağlamayı bıraktı.” Cümlesinde aşağıdaki öğelerden hangisi yoktur?

A) Belirtili nesne
B) Zarf tümleci
C) Özne
D) Belirtisiz nesne

 

 


9. Tamlananı zamir olan isim tamlaması hangisidir?

A) Evlerin bazıları
B) Birinin çantası
C) Onun istedikleri
D) Bazılarının davranışı

 

 

10. Hangi cümlede yazım yanlışı vardır?

A) Koş,ta uzaklara git.
B) Mutfakdaki tabak kırıldı.
C) Git te cetvelini getir.
D) ”Bir duygu ki esiyor üfül üfül.

...Yanıtlar…

| 1)C | 2)C | 3)A | 4)B | 5)D |
| 6)C | 7)A | 8)D | 9)A | 10)B |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…



İle Yorum Yap!
31 Yorum Bulunmaktadır
kıadir on Aralık 28th, 2007 at 17:13

ya siz test yapmısınız ama yaptım 1 sınıf testti gibi teşekür ederiz

muhammed on Ocak 13th, 2008 at 12:58

güzel bir site çok öne li sınıv soruları var

yonca on Ocak 13th, 2008 at 18:18

çooook güzel olmuş

aysun on Mayıs 8th, 2008 at 13:52

Bu sorular örnek sorular değil mi? Yoksa gerçek sorular mı?

aysun on Mayıs 8th, 2008 at 13:57

Bu sorulara baktım bana kolay geldi. Ama kkesin olarak doğru mu oldu bilmiyorum.

ezgi on Mayıs 20th, 2008 at 20:42

Sorular çok kolay ve güzeldi. Sınava da tekrar yapmış oldum.

merve on Mayıs 26th, 2008 at 09:27

Bence de cok güzel bir site olmuş çünkü bn yazılıya burdan çalışıyorum.

ebru on Haziran 7th, 2008 at 14:40

Süper süper süper! Çok güzel bir site bu site.

beyza on Haziran 12th, 2008 at 14:52

Sbs sınavına da bence bu site gerek.

gül on Ağustos 1st, 2008 at 14:58

Çook güzel olmuş işimede yaradı çook teşekkür ederim sizlere.

kübra on Kasım 27th, 2008 at 18:10

Bu site çok güzel olmuş. Ben de burdan çalışıyorum yazılıya.

merve on Ocak 3rd, 2009 at 16:35

Keske bu soruları isretleyebilseydik olmuyor böyle ya.

CANSU on Mart 8th, 2009 at 21:51

Keşke biz tikladiğimizda doğru ya da yanliş deseydi. Bu siteyi çok öğrenci girerdi ve daha mantikli olurdu.

asdasd on Nisan 5th, 2010 at 15:49

süper olmuş :-P :-O :-P :-P +eller +

mustafa on Mayıs 23rd, 2010 at 21:37

Arkadaşlar busite çok güzel ben beğendim.

Tam sınav soruları ben hep bunu açarım.

oğulcan on Ocak 9th, 2011 at 15:43

Bence sorunun cevaplarını test bıtınce verseydı daha ıyı olurdu.

büşra on Ocak 9th, 2011 at 16:01

Bence bu ssorular çok basit. Ve soru sayısının artırılması gerekli.

erdem on Mart 12th, 2011 at 14:21

Çok güzel çok işime yaradı.Çok sevdim ben artık hep buradan çalışırım yazılıya çok teşekkürler

azra on Mart 29th, 2011 at 21:49

Bence cok güzel bir site 90 aldım ben sevdim.

merve on Nisan 12th, 2011 at 20:57

Keşke işaretleyebilseydik.

rasim on Nisan 16th, 2011 at 12:50

Bende devamlı giriyorum sizede tavsiye ederim.

GüldéN on Nisan 24th, 2011 at 23:30

Ama zaten orada altta cevapları verilmiş çok işime yaradı valla performans devim vardı çok yardımcı oldunuz…
TEŞEKKÜRLER. xD

hilal on Nisan 27th, 2011 at 20:12

bu sayfa çok güzel bencede şıklı olsaydı yarın yazılımız var inş. bu sorulardan çıkar. :)

doğukan on Mayıs 20th, 2011 at 07:50

Sorular güzel ve basit ama soru sayısını artırsanız daha güzel olabilir.

gamze on Mayıs 23rd, 2011 at 19:24

sorular güzel bencede soru sayısı arttılırsa daha iyi olur.

begüm on Mayıs 31st, 2011 at 11:25

Sorularınız ve siteniz oldukça güzel fakat, bazı sorular hatalı olabiliyor ve sorular çok az. Bu sorunlar ortadan kalkınca eminim testler daha keyifli çözülecektir.

arda on Aralık 19th, 2011 at 19:28

sorular 50 olursa cok iyi olur bence ama test cok güzel

eylül on Aralık 26th, 2011 at 15:10

bencede sınavda aynıları çıktı teşekkür ediyorum.

aysel gürmen on Ocak 5th, 2012 at 11:08

biraz klasik ve komposizyom olmalıydı…

ŞERİFE on Mayıs 20th, 2012 at 08:38

bence güzel ama bizim öğretmenin soracağı sorular deyil

Çağrı Doğanay on Mart 26th, 2013 at 17:23

Acaba 10. soruda bi hata yokmu ilgililer bi baksın bence bi hata var.

Yazı Detayı