6. Sınıf Yazılı Soruları – 5 – (Testler – Sorular)

6. Sınıf Yazılı Soruları – 5
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir topluluk ismi kullanılmamıştır ?

A) Sınıfça resim sergisi hazırladık.
B) Karşılaşmaya iki takım da iyi hazırlanmış.
C) Çoban sürüyü otlatmaya götürdü.
D) Bazı insanlar sağlığa önem vermiyor.

 

 

 


2-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde niteleme sıfatı vardır ?

A) Birkaç gün sonra gezmeye gideceğiz.
B) Kolay soruyu herkes cevaplandırmış.
C) Oraya üç saat sonra varırız.
D) Bizim köyde kaç gün kalacaksınız.

 

 

 


3-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bu” kelimesi farklı görevde kullanılmıştır ?

A) Bu yıl bağlar az üzüm verdi.
B) Bu yazıda birkaç satır atlanmış.
C) Bu kalem, sizinkinin aynısı.
D) Bu, çocuğu hayal kurmakla suçluyor.

 

 

 


4-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “kaba” kelimesi zarf görevinde kullanılmıştır ?

A) Kaba yataklarda ömrümüz geçmişti.
B) Sınıftaki arkadaşlarına kaba davranıyordu.
C) Onun kaba bir kişi olduğunu anlamıştık.
D) Kaba sözleriyle kalbimi kırdı.

 

 

 


5-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim tamlaması yoktur ?

A) Ödevini yapmadığını söylemişti.
B) Sınıf başkanı herkesi uyardı.
C) Sevincinden gözlerinin içi gülüyordu.
D) Öğretmenin sözleri herkesi etkiledi.

 

 



 


6-Aşağıdaki cümlelerde geçen isim tamlamalarının hangisi farklı türde bir tamlamadır ?

A) Çocukların oyuncağını ellerinden aldı.
B) Arkadaşımın evi buraya uzaktır.
C) Bunu insanların çoğu beğenmez.
D) Vişne suyu güzel bir içecektir.

 

 

 


7-“İle” kelimesi hangi cümlede bağlaç olarak kullanılmıştır ?

A) Beni seven kişiler ile dostluk kurarım.
B) Elma ile çilek en sevdiğim meyvelerdir.
C) Uçak ile yolculuk yapmak çok zevkli olur.
D) Annem ile pazara gittik

 

 

 


8-“Arkadaşım ve ben sabahtan akşama kadar gezdik” cümlesindeki altı çizili kelimelerin çeşidi sırasıyla aşağıdakilerden hangisine uygundur ?

A) Sıfatedat
B) Edat-bağlaç
C) Bağlaç-zarf
D) Bağlaç-edat

 

 

 


9-Aşağıda cümlelerin hangisinin fiil kipi farklıdır ?

A) Bize hediye almasını istedik.
B) Yeni elbiseler alıyoruz.
C) Bize akşam misafir gelecek
D) Ona bir sorayım.

 

 

 


10-Aşağıdakilerden hangisi zaman anlamı taşır ?

A) Çalışmalıyım
B) Çalışın
C) Çalışırım
D) Çalışsam

...Yanıtlar…

| 1)D | 2)B | 3)D | 4)B | 5)A |
| 6)B | 7)B | 8)B | 9)D | 10)C |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)