6. Sınıf Yazılı Soruları – 7 – (Testler – Sorular)

6. Sınıf Yazılı Soruları – 7
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1. Aşağıdaki kelimelerden hangisi büyük ünlü uyumu kuralına uymaktadır?

A) Defterler        B) Kitaplar      C) Kalemler      D) Tatil

 

 


2. Aşağıdaki eklerden hangisi, “odun” sözcüğünün anlamını değiştirir?

A) -lar        B) -cu        C) -dan        D) -a

 

 


3. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi yapısı bakımından diğerlerinden farklıdır?

A) dereotu      B) gölge      C) köpek      D) geceler

 

 


4. Aşağıdakilerden hangisi noktanın kullanıldığı yerlerden biri değildir?

A) Bitmiş cümlelerin sonunda kullanılır.
B) Kısaltmaların sonlarında kullanılır.
C) anlamı taşıyan cümlelerin sonunda kullanılır.
D) Tarih yazarken gün, ay ve yıl arasında kullanılır.

 



 


5. “gelecekler-günü-cuma-bize” kelimeleriyle anlamlı bir cümle yaptığımızda sonuncu kelime hangisidir?

A) gelecekler        B) günü        C) cuma        D) bize

 

 


6. Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisi zıt anlamlıdır?

A) iri-büyük      B) güçlü-kuvvetli      C) ak-beyaz      D) şişman-zayıf

 

 


7. “Buralarda ocak ayında gül bulunmaz.” cümlesinde eş sesli sözcükler, aşağıdakilerden hangisidir?

A) ayında-bulunmaz
B) buralarda-bulunmaz
C) ocak-burada
D) ocak-gül

 

 

8.Hangisi deyim değildir?

A) Karşı gelmek
B) Yemek pişirmek
C) Yol vermek
D) El uzatmak

 

 


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde abartma vardır?

A) Arkadaşım çok güçlüydü.
B) Ulaşımda ses hızını aşan teknolojiler gelişti.
C) Bir fıkra anlattı ki güle güle öldük.
D) Deniz sabah saatlerinde çarşaf gibiydi.

 

 


10.”yanmak” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde “hükümsüz kalmak,değerini yitirmek” anlamında kullanılmıştır?

A) Arabanın farları birden yandı.
B) Gizem trene yetişemeyince bileti yandı.
C) Öğrencilerin yeni diktiği çamlar yandı.
D) Konuşmaya daldığı için yemek yandı.

...Yanıtlar…

| 1)A | 2)B | 3)A | 4)C | 5)A |
| 6)D | 7)D | 8)B | 9)C | 10)B |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)