7. Sınıf Yazılı Soruları – 1 – (Testler – Sorular)

7. Sınıf Yazılı Soruları – 1
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1. ”Soğuk”sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde “Soğuk, iliklerimize kadar işlemişti. ”cümlesindeki anlam ve göreviyle kullanılmıştır?

A) Soğuk davranışlardan pek hoşlanmam.
B) Dışarıda müthiş bir soğuk vardı.
C) O gün, dostumuz bizi soğuk karşıladı.
D) Karayel soğuk bir rüzgar çeşididir.

 

 

 


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük ad durum ekini almıştır?

A) Öğretmeni dün çok kızdırdılar.
B) Öğretmeni az önce yolda gördüm.
C) Öğretmeni bulursam kitabı veririm.
D) Öğretmeni gerçekten çok iyi bir insan.

 

 

 

3. Aşağıdakilerin hangisinde cevap cümlesi tamlananı düşmüş bir ad tamlamasıdır?

A) -Bu sizin neyiniz?
-Kardeşim.

B) -Yarın nereye gideceksin?
-Köye.

C) -Orada kimi göreceksin?
-Ayşe’yi.

D) -Bu cetvel kimin?
-Onun.

 

 

 

4. ”-lik”ekiyle türetilmiş sözcüklerden hangisi türce diğerlerinden farklıdır?

A) Elbiselik kumaş almak için çıktılar.
B) Konuşmasındaki incelik dikkati çekti.
C) Yalnızlık ona güven duygusu kazandırdı.
D) Kitaplık eski yerine konulsun.

 

 



 

5. Aşağıdaki cümlelerde geçen niteleme sıfatlarından hangisi durum bildirmektedir?

A) Şu kahverengi çizgili gömlek pek güzel.
B) Onun çalışkan biri olduğunu bilmezdim.
C) Mutfağa yuvarlak bir masa almalıyız.
D) Elinde,uzunca bir değnek vardı.

 

 

 

 

6. ”Kalktığımda yağmur dinmişti. Yağmurun gece,evimizin teneke damına hızlı hızlı düşmesi beni epey korkutmuştu. Üç dört gün kapıdan dışarıya çıkamayacağımı sanmıştım. Ama durmuştu işte,sıcak bir rüzgar esiyordu şimdi lodos filan olmalıydı. ”

Bu parçanın anlatımında ayrıntıların seçiminde aşağıdaki duyuların hangisinden yararlanılmamıştır?

A) İşitme      B) Görme     C) Koklama      D) Dokunma

 

 

 

 

7. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde ulama vardır?

A) Dayıya yeğen gerek, gemiye yelken kürek.
B) Atalar sanatı oğla mirastır.
C) Aslan ağzından yiyecek alınmaz.
D) Allah sabırlı kulunu sever.

 

 

 

 

8. Akdeniz ufkundan esen bu yelde,
Şu akşam ufkunun menekşe rengi,
Narlı bahçelerde çocukluk sesim,
Saf,sedef köpüklü çocukluğum var.

Yukarıdaki dizelerde, aşağıdaki ses olaylarından hangisi yoktur?

A) Ses düşmesi
B) Ses türemesi
C) Ulama
D) Ünsüz yumuşaması

 

 

 

 

9. “Kimi bitkiler, kış mevsiminin sert soğuklarından korunmak zorundadır. ”cümlesinin öğe sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Özne-zarf tümleci-yüklem
B) Özne-dolaylı tümleç-yüklem
C) Özne-nesne-dolaylı tümleç-yüklem
D) Nesne-özne-yüklem

 

 

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, ünsüz düşmesine uğrayan bir sözcük vardır?

A) Sabahleyin ufka doğru baktım.
B) Yollar yılan gibi kıvrılıyordu.
C) Çağrı cihazını kaybettim.
D) Küçücük çocukla inatlaşıyor.

...Yanıtlar…

| 1)B | 2)D | 3)D | 4)A | 5)B |
| 6)C | 7)C | 8)B | 9)B | 10)D |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)