7. Sınıf Yazılı Soruları – 10 – (Testler – Sorular)

7. Sınıf Yazılı Soruları – 10
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde olasılık anlamı vardır?

A) Kar dolayısıyla okullar tatil edildi.
B) İnsanlar her zaman birbirlerine karşı dürüst olmalıdır.
C) Bugün oldukça fazla kar yağabilir
D) Her birey bir sorumluluk taşır.

 

 


2. Aşağıda dizelerin hangisinde belirtili ad tamlaması kullanılmıştır?

A) Son sözlerini hemen söyle ve çık.
B) Gurbet çeken gönüller kuşatmıştı ocağı
C) Köyümüzdeki yeşilin etkisini hala unutamıyorum
D) Bizler tahta masalarda eğitim görmekten son derece mutluyuz.

 

 


3. Aşağıdaki adlardan hangisi yalın haldedir?

A) Masa
B) Deftere
C) Kitaptan
D) Silgiyi

 

 

4. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili isimlerin hangisi yapısına göre diğerlerinden farklıdır?

A) Gözlük takmadan bu yazıyı okumamam imkansız.
B) İnsanlar çoğu zaman duygularını ifade edemezler.
C) Düşüncelerimi paylaşmaktan hoşlanırım.
D) Dostlar kolay kolay unutulmaz.

 

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde özel isim kullanılmamıştır?

A) Yarın Çalıkuşu romanını okumaya başlayacağım
B) Türkçe geçmişi olan zengin bir dildir.
C) Türk Hava Kurumu bizim için çok önemlidir.
D) Öğretmenler geleceğin büyüklerini yetiştirmektedir.

 

 

6. “Kötü” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim olarak kullanılmıştır?

A) Kötülere hiç kimse yardım etmez.
B) Kendisi kötü bir işte çalışmaktadır.
C) Bugün kendimi çok kötü hissetmekteyim.
D) Eskiden beri kötü yazarım.

 



 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zincirleme isim tamlaması kullanılmıştır?

A) Kardeşimin gönlü o kadar zengindir ki anlatamam.
B) O kapı kilidinin anahtarını kaybetti.
C) Onun gömleği herkesin ilgisini çekecek kadar güzeldi.
D) Hidayet’in smaçına demir pota dayanamadı.

 

 

8. Aşağıdaki dizelerin hangisinde işaret zamir yoktur?

A) Trafik kazası burada oldu.
B) Şu ötekinden daha güzel.
C) Onu değil diğerini almak istiyormuş.
D) O günlerde insanlar çok sıkıntı çekmişlerdir.

 

 

9. Aşağıdaki birleşik adlardan hangisi belirtisiz ad tamlaması şeklinde oluşmuştur?

A) Biçerdöver
B) Şirinevler
C) Hanımeli
D) Gecekondu

 

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir isim tamlaması yoktur?

A) Onun başka bir düşüncesi vardı
B) Ceketin altındaki pantolon hiç yakışmamış.
C) Meyvelerin en kötüsü ve çürüğü bana kalmıştı.
D) Onunla karşılaşmayalı uzun zaman oldu.

...Yanıtlar…

1) C
2) C
3) A
4) A
5) D
6) A
7) B
8) D
9) C
10) D

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)