7. Sınıf Yazılı Soruları – 11 – (Testler – Sorular)

7. Sınıf Yazılı Soruları – 11
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1) Aşağıdaki dizelerin hangisinde ünlü daralması olmuştur?

A) Seviyorum güzel yurdumu.
B) Çalışıyor, kazanıyor, geziyorum.
C) Uzak değil yurdumun köyleri,
D) Gölümde yaşıyor, şirin evleri.

 

 

 

 

2) “ Toprak Tuğla” sözcükleri arasındaki anlam ilşkisine benzer bir anlam ilişkisi aşağıdakilerin hangileri arasında vardır?

A) tuzluk – tuz           B) kumaş – pamuk
C)
altın – gümüş          D) kavun – tarla

 

 

 

 

3) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişisel bir görüş söz konusudur?

A) Yılda en az iki ay tatil yapmak gerekir.
B) Güneydeki i,llerimiz, yıl boyunca daha çok güneş alır.
C) Ülkemizde ulşım büyük ölçüde kara yolu ile yapılır.
D) Yüz ölçümü en büyük gölümüz Van Gölü’dür.

 

 

 



 

4)Aşağıdaki dizelerin hangisinde karşıt(zıt) anlamlı sözcükler birlikte yer almıştır?

A) Ne şair yaş döker, ne aşık ağlar,
B) Tarihe karıştı eski sevdalar;
C) Beyhude seslenir, beyhude çağlar
D) Bir sağa, bir sola çoban çeşmesi.

Türkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

 

 

 

5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünsüz yumuşaması yoktur?

A) Babamdan, geziyi hesaba katarak harçlık istedim.
B) Baharla birlikte dağın zirvesindeki karlar eridi.
C) Pazar günü tiyatroya gidelim.
D) Ayağını yorganına göre uzat.

 

 

 

 

6) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin yapısı diğerlerinden farklıdır?

A) Sonunda bir eve vardım; içi pamuk tarlası
B) Yokmuş penceresi , kapısı.
C) Odasında yedi yatak döşeli.
D) Torbasında dünyalar dolu masalı.

 

 

 

 

7) Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki ikileme, diğerlerinden farklı bir görevde kullanılmıştır?

A) Recep odunları büyük büyük kesmiş.
B) Sokakları yaşlı yaşlı insanlar doldurmuştu.
C) Yolcular birer ikişer gemiden iniyordu.
D) Yaz kış çalışır, kimseye muhtaç olmazdı.

 

 

 

 

8) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi zarf görevinde kullanılmıştır?

A) Küçük kazançlar servet getirir.
B) Gözün gördüğünü el yapabilir.
C) Erken kalkan önce doyar.
D) Bardağı taşıran son damladır.

 

 

 

 

9) Aşağıdaki ünlemlerden hangisi, diğerlerinden farklı bir duyguyu anlatır?

A) Afferin!      B) Yaşa!      C) Varol!      D) Aman!

 

 

 

 

10) Aşağıdaki altı çizili zamirlerden hangisinin türü diğerlerinden farklıdır?

A) Onları acele ile çantalarımıza doldurduk.
B) Bu en kısa zamanda komutanımıza verilmeli.
C) Şunu büyükbabama verebilir misin?
D) Ondan başka emekliye ayrılan oldu mu?

...Yanıtlar…

1) D
2) B
3) A
4) D
5) B
6) C
7) B
8) C
9) D
10) D

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)