Ana Sayfa » OKS - ÖSS - KPSS » Testler - Sorular » 7. Sınıf Yazılı Soruları – 12 – (Testler – Sorular)
28


7. Sınıf Yazılı Soruları – 12
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecazlı bir anlatım yoktur?

A) Okumaya öyle açlar ki kitap yetiştiremiyoruz.
B) Konuşmacı,dinleyicilerin alkışlarıyla iyice açıldı.
C) Kullandığı ağdalı dil,anlaşılmasını güçleştiriyor.
D) Ülkenin kültürel açılımı bence olumlu.

2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde terim anlamlı sözcük yoktur ?

A) Göller yöresinde birçok düden bulunur.
B) Osmanlılarda dirlik gelirleri önemliydi.
C) Okyanus kıyılarında gelgitlere daha çok rastlanır.
D) İnsanların ayak izleri kayalıkta seçiliyordu.

3) Aşağıdaki dizelerin hangisinde küçük ünlü uyumuna uymayan bir sözcük vardır?

A) Hadi bakalım başla işine
B) İlk vapuru,ilk treni
C) İlk uçağı kaldır
D) Dünyamızın çarkı dönsün

4) Aşağıdaki eklerden hangileri Büyük Ünlü Uyumu Kuralını bozar?

A) -gen,-ce B) -ki,-( ) mtrak C) -ler,-de D) -( ) nci,-li

Türkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri


5) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi yapıca diğerlerinden farklıdır?

A) dize B) silgi C) söze D) yazar

6) Aşağıdaki atasözlerinden hangisinde türemiş sözcük yoktur?

A) Abdalın dostluğu köy görününceye kadar.
B) Babanın sanatı oğula mirastır.
C) Çıkmadık candan umut kesilmez.
D) Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

7) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden çok Ad Tamlaması vardır?

A) Kollarını havaya kaldırarak mahzende dört döndü.
B) Deliğin altında durarak güneş ışığını seyretti.
C) İspanya kıyılarında güzel bir tatili hak ediyordu.
D) Ortalık yerdeki çimenliğin çevresinde dolaşmış.

8) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgi adılı vardır?

A) Öndeki araba trafik kurallarına uymuyor.
B) Çocuk,önceki düşüncesini değiştirdi.
C) Karşıdakiler hiç durmadan gülüyor.
D) Sorudaki yanlışlığı hemen fark etti.

9) Aşağıdaki cümlelerde geçen eylemlerin hangisi edilgen- geçişsiz çatılıdır?

A) Bu işin nedenini soruyorum.
B) Böyle kişilerle kolay anlaşılmaz.
C) Evin kapısını kilitledi.
D) Onunla saatlerce,bıkmadan söyleşiyorum.

10) aşağıdakilerin hangisinin yüklemi,birleşik zamanlı bir eylem değildir?

A) Üzüntüsüne üzüntü katardı.
B) Sebzelerin en tazelerini seçerdi.
C) Saçları genç yaşında ağardı.
D) Kahvaltıda süt içerdi.

...Yanıtlar…

| 1)D | 2)D | 3)B | 4)B | 5)C |
| 6)B| 7)B | 8)C | 9)B | 10)C |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…



İle Yorum Yap!
28 Yorum Bulunmaktadır
GAMZE on Ocak 4th, 2008 at 15:22

bütün öğretmenlere sesleniyorum yazılı yapmayınnn yeter acıyın şu öğrencileree azıcıkta olsa vicdanınnız vardır herlade ben yazılıya karşıyım

asya on Ocak 10th, 2008 at 10:36

çoook beğendim.ama daha güzel yapabilirsiniz.KİB.Herkese SLM

dj ibo on Ocak 31st, 2008 at 14:20

ben çok ama çooooook begendim degişik degişik sorular olsaydı iyi olacaktı

gizem on Şubat 1st, 2008 at 15:03

Ben pek fazla beyenmedim.keşke öğretmenler yazılı yapmasa ve ayrımcılık yapmasa çok güzel olurdu. +:(+

nehir on Şubat 3rd, 2008 at 12:54

ya evett nolur yapmayın şu yazılıyı acıyın be bize yazılı sitresinden kendimizi unutuoz özellikle matematik:D

eda on Şubat 3rd, 2008 at 12:57

ya bn en çok Türkçe yazılısını seviyorum bide fen ya sbs ye hazırlık için biliom çok çalışmalı yız ve yazılı olup kendimizi degerlendirmeliyiz ama yet kaldırın şu yazılıları

özlem on Şubat 7th, 2008 at 12:33

sorular çok kolay ama yinede ellerinize sağlık
bende sizlere katılıyorum arkadaşlar keşke yazılılar olmasa bu sene ve seneye bizim sbs senemiz herkese başarılar dilerm

mustafa _ tufanbeyli on Şubat 16th, 2008 at 11:57

çokbeğendim sitenizi ve testleri

seda on Şubat 23rd, 2008 at 08:05

bütün işlerimi burda hallediyorum daha çok ararma yapmıyorum herkese selamlarımı yolluyorum

FATMANUR on Şubat 25th, 2008 at 15:56

ben beğenmedım biraz daha zor olabilirdi çokkk basitti biraz daha zor sorar mısınız?

selma on Şubat 25th, 2008 at 20:28

iyi günler ben selma çok güzel bir site kurmuşsunuz keşke bunun testleri olsaymış çoook beğendim. Hadi güle güle.

berrak on Mart 16th, 2008 at 13:42

BU SİTE SÜPER DERS ÇALIŞMAMA YARDIMCI OLUYOR.BU SİTEYİ YAPANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN.

selahattin on Nisan 11th, 2008 at 20:31

Sorular çok güzel ve ben zaten Türkçe sorularını çözmeye bayılıyorum

rukiye on Nisan 21st, 2008 at 09:19

Testleriniz çok güzel. Yeni testler koyun. Çok beğeniyorum süper.

elif on Haziran 7th, 2008 at 15:20

Merhabalar bu site çook güzel her aradığımı buluyorum. TŞK

yasemin on Aralık 23rd, 2008 at 16:38

Çok güzel bir site hazırlamışsınız. Bana bu siteyi kuzenim rümeysa göstermişti. Gerçekten bu site çok işime yaradı ödevlerimde.

aytül on Nisan 29th, 2009 at 16:24

ya bu site süper bütün soruların cevapları var süper

çağlar on Ağustos 28th, 2009 at 15:36

Siteniz çok güzel sorularıda öyle ama keşke cevaplarımız üzerine işaretlense. Her her şey için teşekkür ederim.

emre on Eylül 9th, 2009 at 19:50

Güzel site yapmışsınız bravo.

ahmet on Kasım 17th, 2009 at 18:18

Çok güzel sorular çünkü:hepsi yanlışda o yüzden.? :-) :-) :-P :-O

esin on Mayıs 14th, 2010 at 12:41

Daha güzel sorularda olabilir.

nazlı on Aralık 22nd, 2010 at 22:05

burası çok güzel bir site

burak on Şubat 11th, 2011 at 14:24

süpermiş işime çok yaradı sağolun güzel bir site

ceren on Mayıs 26th, 2011 at 16:51

Bence de güzel bir site fakat soruları çokk kolay…

tymur on Şubat 8th, 2012 at 15:10

1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecazlı bir anlatım yoktur?

A) Okumaya öyle açlar ki kitap yetiştiremiyoruz.
B) Konuşmacı,dinleyicilerin alkışlarıyla iyice açıldı.
C) Kullandığı ağdalı dil,anlaşılmasını güçleştiriyor.
D) Ülkenin kültürel açılımı bence olumlu.

2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde terim anlamlı sözcük yoktur ?

A) Göller yöresinde birçok düden bulunur.
B) Osmanlılarda dirlik gelirleri önemliydi.
C) Okyanus kıyılarında gelgitlere daha çok rastlanır.
D) İnsanların ayak izleri kayalıkta seçiliyordu.

3) Aşağıdaki dizelerin hangisinde küçük ünlü uyumuna uymayan bir sözcük vardır?

A) Hadi bakalım başla işine
B) İlk vapuru,ilk treni
C) İlk uçağı kaldır
D) Dünyamızın çarkı dönsün

4) Aşağıdaki eklerden hangileri Büyük Ünlü Uyumu Kuralını bozar?

A) -gen,-ce B) -ki,-( ) mtrak C) -ler,-de D) -( ) nci,-li

Gamze on Şubat 11th, 2012 at 15:32

Bence çok güzel bir site.

hacer on Şubat 24th, 2012 at 19:26

bence de güzel bir site

samet aksoy on Mart 13th, 2012 at 15:54

Çok güzel bir site,ama sorular çok kolaybiraz daha zor olsaydı güzel olurdu

Yazı Detayı