Ana Sayfa » OKS - ÖSS - KPSS » Testler - Sorular » 7. Sınıf Yazılı Soruları – 3 – (Testler – Sorular)
22


7. Sınıf Yazılı Soruları – 3
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1) “Kara”kelimesi aşağıdakilerin hangisinde terim olarak kullanılmıştır?

A) Alnımıza sürülen bu karayı nasıl temizleriz?
B) Karadır kaşların ferman yazdırır.
C) Kara bahtım,kem talihim,taşa bassam iz olur.
D) Ancak üç ay sonra karaya çıkabildik.

 

 

 

2) “İnmek”sözcüğü aşağıdaki cümlelerde kaç değişik anlamda kullanılmıştır?

1.Yağmurdan duvar inmiş.
2.Çocuk,ağaçtan zorlukla indi.
3.Haberi duyunca yüreğine indi.
4.Şehre varınca otele indi.

A) 1           B) 2           C) 3           D) 4

 

 

 

3) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt anlamlı sözcükler yoktur?

A) Her inişin bir çıkışı vardır.
B) Her çok,azdan olur.
C) Ağacın yemişini ye,kabuğunu soyma.
D) Akıllı köprüyü arayana dek,deli suyu geçer.

 

Türkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

 

 

4) “Dün gece İzmir’de ısı sıfırın altında eksi üç derece dolaylarındaydı.”

Yukarıdaki cümleden hangi kelime çıkarılırsa cümlenin anlamı bozulmaz?

A) gece            B) eksi          C) derece          D) ısı

 

 

 

5) “de” bağlacı verilen cümlelerin hangisinde “başkalarına yaptığım gibi”anlamını içermemektedir?

A) Sana bir de kitap alalım.
B) Bir kitap da sana alalım.
C) Sana da bir kitap alalım.
D) Bir tane de kitap sana alalım.

 

 


 

6) Aşağıdaki deyimlerden hangisi “sadece kendi bildiğini yapmak,başkalarını dinlememek”anlamını vermektedir?

A) Burnu havada olmak
B) Burnu Kaf Dağı’nda olmak
C) Burnundan kıl aldırmamak
D) Burnunun dikine gitmek

 

 

 

7) “Dışarı”sözcüğü hangi seçenekte yer yön zarfı olarak kullanılmıştır?

A) Babası eve almadığı için dışarıda kalmış.
B) Dışarı çıkmayın,öğretmen kızıyor çünkü.
C) Bu otobüsler dışarı hatlarda çalışacak.
D) Dışarısı kardan görünmüyor.

 

 

 

8) “Olayı öğrenince son derece kızdı.” Cümlesinde altı çizili sözcük öbeğinin belirteç olarak görevi,aşağıdakilerden hangisidir?

A) Durum zarfı
B)
Yer zarfı
C)
zarfı
D)
Nicelik zarfı

 

 

 

 

9) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?

A) Bu ay soğuk günler geçirdik.
B) Artık dünya teknolojide hızla ilerliyor.
C) Uzaydan dünyanın fotoğrafları çekiliyor.
D) Oturma odamızı güneş iyice ısıttı.

 

 

 

 

10) Aşağıdakilerin hangisinde ortak özne kullanılmamıştır?

A) Öğretmen soruları okudu ve yanıtladı.
B) Kitabı okudu,sonra müzik dinledi.
C) Orhan’ın yüreği yurt sevgisiyle doluydu.
D) Çocuk kapıdan içeri girdi;salona yöneldi.

...Yanıtlar…

| 1)B | 2)B | 3)B | 4)C | 5)D |
| 6)C | 7)D | 8)C | 9)D | 10)C |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…



İle Yorum Yap!
22 Yorum Bulunmaktadır
aslıhan on Ocak 5th, 2008 at 11:34

siteniz iyi güzel ama bir de soruların cevaplarını doğru verseniz daha güzel olacak………..

Bilgicik on Ocak 5th, 2008 at 12:28

Aslıhan,

Yanlış yanıtları burada belirtebilirseniz, değiştiririm. İnsanlık hâli, bazen gözden kaçan yanıtlar olabiliyor.

Esenlikle…

ali can on Ocak 14th, 2008 at 18:31

harika bizim hocada sevdi bu soruları. mükemmel!

hayriye on Ocak 14th, 2008 at 18:43

4. sınıf soruları bunlar çok basit bence ünsüz sertleşmesi falan koyun(hehe)

ugur on Şubat 15th, 2008 at 16:46

bence normal yapmışsınız çok önem vermemişsiniz ama güzel olmuş aferin size

suna on Mart 17th, 2008 at 15:27

çoğu soruların cevapları yanlış verilmiş. kısacası beğenmedim.

ömer on Nisan 19th, 2008 at 12:45

Sorularınız çok güzel ama bir de cevapları dogru olsa daha güzel olacak. ÖMER KALKAN

sahbaz on Mayıs 8th, 2008 at 15:03

7. sınıf test 3 cevaplarda bir hata yok mu? Özellikle 3. soruda.

a)iniş-çıkış
b)az-çok
d)akıllı-deli

Ama c şıkkında yok ama seçenek b diyor. Ya bir bakın o soruya çıldıracağım.

Orkun Kutlu on Mayıs 9th, 2008 at 07:39

Sahbaz,

Bahsi geçen sorunun yanıtlarında bir hata varmış. Ben şimdi düzelttim. Yanıt, senin de belirttiğin gibi “C” seçeneği olmalı.

Esenlikle…

fikret on Mayıs 21st, 2008 at 18:01

O soruları da yapamıyorsanız sbsde işiniz bitti.

sebiha on Mart 8th, 2009 at 13:00

Bazı sorularınızın cevabı yanlış beğenmedim. Ama site güzel.

özge on Haziran 5th, 2009 at 10:29

Sbs yaklaştı. 2 gün kaldı.Tabiki de heyecan arttı. Ben ekfiil konusunu arıyorum ama bulamıyorum lüfen bana yardımcı olun…

fatih on Haziran 6th, 2009 at 18:05

Bazı soruların cevapları yanlış verilmiş.

emre on Ocak 12th, 2010 at 17:00

Bu saruların cevap anahtarında yanlışlıkmı var ve bu sorular çok zor.Yani birazda ögrenciyi düşünün `degilmi ama`.

feride on Kasım 4th, 2010 at 10:22

Çoğu sorunun cevabı yanlış olmuş.

eren on Ocak 12th, 2011 at 15:50

Ben başarılı bir öğrenciyim. Bu soruların cevaplarında yanlışlık var gereğinin yapılmasını rica ederim…

BETÜL XD on Ocak 12th, 2011 at 18:38

Bu site çok güzel ama istediğim soruların cevepları yok yapıyorum ama boşuna pek işe yaradığını zannetmiyorum lütfen cevapları verin verseniz bile bazı soruların cevapları yanlış.

gamze on Nisan 21st, 2011 at 16:19

Ben bir Türkçe öğretmeniyim ve bu soruların yanlış olduğunu düşünüyorum gereğinin yapılmasını istiyorum. (öğrencilere yanlış cevaplar vermeyin!)

nilay on Temmuz 18th, 2011 at 17:47

Bu site gzl ama cevaplar yanlış öğrencilere yani bize yanlış cevap vermeye hakkınız yokk.

turkan on Aralık 15th, 2011 at 20:02

yorum ekleyenler bunlar doğrumudur sizce
eyer diğilse gereğinin yapılmasını isterim

berrak on Ocak 3rd, 2012 at 21:24

sorular çok güzel ama cevaplar yanlış

deniz on Ocak 4th, 2012 at 10:45

hiç beğenmedim soruların çoğu yanlış hiç yazmasalardı daha iyiydi.

Yazı Detayı