7. Sınıf Yazılı Soruları – 6 – (Testler – Sorular)

7. Sınıf Yazılı Soruları – 6
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1-Aşağıdakilerden hangisinde “-lik” eki somut bir isim meydana getirmiştir ?

A) İyilik      B) Kıskançlık      C) Şekerlik      D) Bencillik

 

 

 

2-Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamında kullanılmıştır ?

A) Dağın etekleri karla kaplıydı.
B)
Yemeğin içine beş diş sarmısak kattım.
C) İki gözlü bir evimiz var.
D)
Uzun parmakları ve iri elleri var.

 

 

 

3-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme bir zarf olarak kullanılmıştır ?

A) Pırıl pırıl bulutlar var gökyüzünde
B)
Yol boyunca sıra sıra ağaçlar yer alıyor.
C) O için için ağlıyordu.
D)
Ağaçlarda sarı sarı limonlar var.

 

 

 

4-Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerin hangisi “ünsüz benzeşmesi” ne örnek olamaz ?

A) Bu yapışkan pek kaliteli değil.
B)
Milletçe bu konuda ortak hareket etmeliyiz.
C) Aşırı sıcaktan dolayı bunalmıştım.
D)
Çocukcağız günlerdir onu ekliyor.

 

 

 

5-“Kendileri okuma fırsatı bulamayan anne ve babalar, çocuklarını okula gönderip onların okumasını çok isterler.” Cümlesinde özne aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Kendileri
B) Kendileri okuma fırsatı bulamayan anne ve babalar
C) Çocuklarını
D) Anne ve babalar

Türkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

 

 



 

6-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “Öğrenci” kelimesi belirtili nesne görevinde kullanılmıştır?

A) Öğrencileri bahçede sıraya geçirdi.
B)
Öğrencilere karnelerini verdi.
C) Öğrenciler onu görünce sevindiler.
D)
Öğrencilerle gezmeye gittik.

 

 

 

7-“Yalnız” kelimesi aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olarak kullanılmıştır ?

A) Yalnız gezmeyi tercih ederim.
C)
Günlerce yalnız bir kişi olarak durdum.
B) Onu evde yalnız bırakmışlar.
D)
Oraya gideceksiniz,yalnız beni de götüreceksiniz.

 

 

 

8-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde edat vardır ?

A) Odanın içini temizledim.
B)
Önce sütünüzü için sonra yatarsınız.
C) Kardeşi için elinden geleni yapmıştı.
D)
Beklemekten içimiz sıkılmıştı.

 

 

 

9-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlamı bir zarfla sağlanmıştır ?

A) Eğlenceye sende gelecek misin ?
B)
Ne zaman okullar tatil olacak ?
C) Hangi hafta yazılı yapılacak ?
D)
Hangisini daha çok beğeniyorsun ?

 

 

 

10-Aşağıdakilerden hangisi “çalışıyorum” fiilinin olumsuz soru şeklidir ?

A) Çalışmıyorum.
B)
Çalışıyor muyum ?
C) Çalışmıyor mu ?
D)
Çalışmıyor muyum ?

...Yanıtlar…

| 1)C | 2)D | 3)C | 4)D | 5)B |
| 6)A| 7)D | 8)C | 9)B | 10)D |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)