Ana Sayfa » OKS - ÖSS - KPSS » Testler - Sorular » 8. Sınıf Yazılı Soruları – 1 – (Testler – Sorular)
34


8. Sınıf Yazılı Soruları – 1
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1) Aşağıdaki cümlelerde yer alan ad tamlamalarından hangisinin tamlananı zamirdir?

A) Kendi çocuğunu sevmez mi insan?
B) Geziden kimsenin haberi olmamış.
C) Onun malı çok kıymetlidir,dokunmayın.
D) Kalemlerin hiçbiri işe yaramaz,atalım gitsin.

 

 

 


2) ”Vatanımı niçin severim?”sözü, senin aklına yüzlerce cevap getirmiyor mu? Vatanımı severim çünkü annem ve babam orada doğdu;çünkü annemin ağladığı ve babamın büyük anılarını saygı ile andığı bütün ölüler,onun kutsal toprağında gömülüdür.Çünkü doğduğum il,konuştuğum dil, beni aydınlatan kitaplar,kardeşim,arkadaşlarım… vatanımdan birer parçadır.Bu vatan sevgisini sen henüz bütünüyle duyamazsın.Bunu büyüdüğün zaman çok daha iyi anlayacaksın.

Parçada, aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?

A) Vatanı sevmek için pek çok neden bulunduğuna
B) Vatan toprağının kutsal olduğuna
C) Çocukların,vatan sevgisini büyüklerinden daha iyi hissettiğine
D) İlimizin,dilimizin,arkadaşlarımızın vatanımızdan birer parça olduğuna

 

 

 


3) Sağ çıkıp günlük savaştan,
Evin yolunu tutmuşum.
Yemek yedim,çocuklarım uyudu.
İniyor üstüme yavaştan
Allah’ın beyaz bulutu,
Kederlerimi unutmuşum.

Behçet NECATİGİL

Şiire göre,şair için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Bir ailesinin olduğu
B) Bir işte çalıştığı
C) Üzüntülerini unuttuğu
D) Geçim sıkıntısı çektiği

 

 

 


4) Rahmetle anarım anacığımı.Böylelerini gördükçe:”Doktorluğun,mühendisliğin,avukatlığın,şoförlüğün,şu ya da bu mesleğin okulu var;adamlığın okulu yok ki!”derdi.

Parçada asıl anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yazarın annesini çok sevdiği
B) Doktor ve mühendis olmanın çok zor olduğu
C) Saygısız kişilerin insanları huzursuz ettiği
D) Adam olmanın hiç de kolay bir iş olmadığı

 

 


 


5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

A) Gönül alıcı birsöz, yazı kışa çevirir.
B) Kaplana binen için iniş yoktur.
C) Gözü tok adam hiç bir zaman iflas etmez.
D) Vaatler ülkesinde insan açlıkdan ölür.

 

 


6) -Ne var söyle bakayım( ) diye çağırdı.
-Sarışın Yörük( )
-Efendim, babam size şu yoğurdu gönderdi,dedi.
-Niçin?
-Şey( )
-Ben yoğurt filan ısmarlamadım.

Yukarıdaki cümlede parantezle boş bırakılan yerlere, sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri gelmelidir?

A) (!) , (,) , (?)           B) (,) ,(,) ,(,)
C) (,) ,(:) ,(…)           D) (!) ,(.) ,(?)

 

 

 


7) ”Her insan ,herkes karşısında her şeyden sorumludur.”cümlesindeki zamirle aynı türde olanı hangi cümlede kullanılmıştır?

A) Sırrını açıklayan kimselerden uzak dur.
B) Dil ile düğümlenen diş ile çözülmez.
C) Her insan sırdaş olmaz.
D) Sorumluluk duygusu olan kızmamalıdır.

 

 

 


8) Hangi seçenekteki fiillerin tamamı birleşik zamanlıdır?

A) Almalıydın,verecek miydin,bırakıvermiş
B) Götürmedi,alacaktım,dinleyecekmiş
C) Çalışır mıydı,gitmeyiveriyordu,düşünecektim
D) Parçalamadık,çalışabildin mi,kazıyormuş

 

 

 


9) I.Yalnız kimselere her zaman sahip çıkmalıyız.
II.İş yerinde yalnız bir bilgisayar var.
III.Dışarıda oyna,yalnız önce giysilerini değiştir.
IV.Başarısızlıktan yalnız beni sorumlu tutamazsın!

“Yalnız”sözcüğü, yukarıdaki cümlelerin hangilerinde edat görevinde kullanılmıştır?

A) II.ve IV.
B)
II. Ve III.
C) I.,II.ve III.
D)
I. Ve II

 

 

 


10) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sözde özne vardır?

A) Tilki, iki kez tuzağa düşmez.
B) İnsan kendi kazdığı kuyuya düşer.
C) Dikenler arasında güller yetişir.
D) İyi pazarda çürük ürün satılmaz.

...Yanıtlar…

| 1)D | 2)C | 3)D | 4)D | 5)B |
| 6)C | 7)A | 8)C | 9)A | 10)D |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…



İle Yorum Yap!
34 Yorum Bulunmaktadır
c.ronaldo on Şubat 24th, 2008 at 12:47

ya başka testler yok mu buradakilerin hepsini çözdüm bir kaç tane daha test koyar mısnız?

sümeyra on Mart 2nd, 2008 at 18:20

haklısın başka soru yokmu burdakileri çözdük kardeşim

emre on Mart 3rd, 2008 at 17:49

8. sınıf testinde 9. sorunun cevap anahtarında yanlış olduğunu düşünüyorum.

burcu on Mart 17th, 2008 at 19:04

ben burcu bu testi çok sevdim çok güzel olmuş ellerinize sağlık HARİKA OLMUŞ

merve on Nisan 5th, 2008 at 17:19

çok güzel olmuş diğer arkadaşın da dediği gibi 9. soruda hata var

ebruuu on Nisan 10th, 2008 at 07:48

bu sorular kolay baska var mı acaba? :-)

zeki on Nisan 10th, 2008 at 18:36

gerçekten sorular çok güzel (kazık) ama olsun 2 yanlışım çıktı 10 sorudan olsun o da iyi

gizem on Nisan 13th, 2008 at 20:33

Bunlar çok kolay hepsini doğru çözdüm.

dilek on Nisan 18th, 2008 at 16:49

Arkadaslar bence 9. soruda hata yok. Test çok kolay.

seher on Nisan 20th, 2008 at 10:58

Onlarca gereksiz site arasında kayda değer sitelerin birkaçından birisiniz. Bir oks öğrencisi olarak gerekli bilgileri sitenizden temin edebiliiyorum. Verdiğiniz hizmettten dolayı emeği geçenlere teşekkür ederim.

AVRİL on Nisan 21st, 2008 at 14:01

Çok güzel ve kolaymış… 9.soruda hata var. :-)

gizem on Nisan 24th, 2008 at 12:25

Arkadaşlar, dokuzuncu soruda hata yok. Hocama sordum.

handan on Mayıs 16th, 2008 at 14:48

Çok kolay sorular, kalem oynatmaya bile gerek yok. Başka sorular da ekleyebilir misiniz?

melis on Mayıs 17th, 2008 at 20:21

Ya 8.soru nasıl olacak. Sadece o yanlış. Ya bir fikri olan varr mı acaba? Yazın lütfen?

dilara on Mayıs 17th, 2008 at 20:23

Tek kelimeyle süper bir site ya.

vedat on Mayıs 30th, 2008 at 12:24

Çok güzel sorulardı menun kaldım yani bu yapana teşekür ediyorum. Çok güzeldi yani sınıvlar için ders çalışmak için süper bir şey. Yani ben de performans ödevimi çıkarırken bu sayfa karşıma çıktı. O yüzden süper yani.

VİLDAN on Haziran 14th, 2008 at 18:11

Arkadaşlar HİÇBİR soruda hata yok. Bence kolay sorular eğer bunlara da zor diyorsanız yuh diyorum başka bir şey demiyorum. Site sahibine de şunu öneriyorum soruları IQ derecesine göre guruplandırın da herkes seviyesine göre soru çözsün. Bunlar bana göre değil. Seviyeyi yükseltirseniz sevinirim.

lale on Eylül 15th, 2008 at 17:59

Ben de buldum. Demek ki iyi bakamamışım. Neyse iyi günler.

berna on Kasım 1st, 2008 at 21:45

Arkadaşlar bence burası çok güzel. Sorularda güzel ben beğendim.

güzel kız on Kasım 2nd, 2008 at 18:28

Bence çok ama çok kolay. Hepsi doğru.

ilayda on Kasım 25th, 2008 at 20:37

Bence bu site oldukça iyi. Her konuda bilgi alabiliyor olmamız gerçekten çok güzel. Yalnız diğer yorum yapmış arkadaşlar soruların çok kolay olduğunu seviyelere bölünmesini istemişler bence bu yalnış bir şey kendilerini oldukça beyeniyor gözüküyorlar. Neyse sizlere teşekkür ediyorum… İyi akşamlar.

saliha on Şubat 19th, 2009 at 00:14

Bencede bu site çok güzel gerliştirilse daha güzel olacağına inannıyorum.

çağtay on Mart 23rd, 2009 at 19:47

Bu site çok güzel.Ama soru aralarında o reklam resimleri olmsa daha güzel olur.

rabia on Nisan 4th, 2009 at 21:00

Bence çok harika bir sitedir.Öğrencileribilgilendiriyor,Türkçe yazılşı öğreniyor bu sitede.

gözde on Ekim 5th, 2009 at 21:46

Bence bu site bana göre çok harika. BEN bu siteyi açarken testler çözüyorum. Bu siteden araştırmalarımıda yapıyorum. Bence çok bilgili bir site. Bu siteye herkes girmeli ve bilgilenmeli.

hayriye on Ekim 5th, 2009 at 21:50

Ben bu siteyi çok seviyorum. Bu sitede önemli testler var bizim için. Gerçekten bu site çok ama çok harika.HERKESE burdan selamlar gönderiyorum. İYİ AKŞAMLAR HERKESE.

“oktay” on Kasım 3rd, 2009 at 19:40

Türkçe dersini seviyorum.

irem on Kasım 3rd, 2009 at 20:06

Açıkcası ben bu sitede çok fazla bir şey bulamadım.Yarın Türkçe yazılım var benim için hiçbir yaraı olmadı… :(

gül on Kasım 18th, 2009 at 14:55

teşekkürler çok işime yarıyar oldukça güzel bir site

sevgi on Ocak 3rd, 2010 at 13:35

bence çok hoş bir site.herkese tavsiye ederim

hümeyra on Kasım 10th, 2010 at 20:25

Ben bu siteyi çok ama çok seviyorum. Bazı sitelerde yararlanmak için üye olman gerekiyor bunu hiç sevmiyorum sadece zaman almak için yapılan şeyler yarın yazılım var üye olmaya çalışıyorum zaman gidiyor.

hümeyra on Kasım 10th, 2010 at 20:26

Bana katılanlar yorum yazsın.

Başak on Şubat 1st, 2011 at 16:05

Site güzel fakat verimli değil.fiilimsiler,fiilimsinin bölümleri , fiil çatısı , ve fiil çatısının bölümleri olarak ayrılmalıydı.Ben şahsen böyle olmasını daha iyi buluyorum. Testlerde de aynı şey olmalıydı.Bölüm bölüm ayrılmalıydı.Konuya göre test yapılmalıydı . Neyse bir daha ki sefere böyle olmasını umuyorum.Görüşmek Üzere..

Başak Orhan
Türkçe Öğretmeni

polat on Mayıs 16th, 2011 at 14:45

Site gerçekten çok güzel hazırlayanların ellerine ayaklarına sağlık.

Yazı Detayı