Ana Sayfa » OKS - ÖSS - KPSS » Testler - Sorular » 8. Sınıf Yazılı Soruları – 4 – (Testler – Sorular)
25


8. Sınıf Yazılı Soruları – 4
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1) “Acı” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecaz anlamda kullanılmıştır?

A) Acı biberlerin kokusu her yana dağılmıştı.
B) Kesilmiş elinin acısına dayanamıyordu.
C) Acı soğuk ciğerlerine kadar işledi.
D) Acılılar bitince,sıra tatlılara gelmişti.

 

 

 

2) Aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisi ,anlam ilişkisi bakımından diğerlerinden farklıdır?

A) unutmak- anımsamak
B) güvenmek-araştırmak
C) bulmak-yitirmek
D) dağıtmak-toplamak

 

 

 

3) Hangi birleşik sözcük ,ad tamlaması biçiminde yapılmıştır?

A) atasözü
B) uyurgezer
C) dedikodu
D) biçerdöver

 

 

 

4) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi durum eki almamıştır?

A) Yazısını gazeteye teslim etmiş.
B) Çizmesi çamurlu,elbisesi ıslaktı.
C) Kıyıyı adım adım dolaştılar
D) Alnını güneşe çevirdi.

 

Türkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

 


 

5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ,öznenin yaptığı iş yine özneyi etkilemiştir?

A) Aceleyle giyinip hazırlandı.
B) Ağır ağır merdivenleri iniyordu.
C) Duvarlar,ilkbaharla birlikte boyanmış.
D) Kadınlar,çeşmeye doğru koşuştular

 

 

 

6) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek eylem kullanılmamıştır?

A) Arkadaşlarına yardım etmektedir.
B) Bunlar,daha sonra,önemsiz gözükecek.
C) Savunmalarını istemem mümkün değil.
D) Enver,Şamlı Mehmet’in küçük oğludur.

 

 

 

7) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlamı zarfla sağlanmıştır?

A) Nasıl bir görev değişikliği oldu?
B) Ne kadar depremzedeye yardım edildi?
C) Yolculuğunuz nasıl geçti?
D) Alacağının ne kadarını istiyorsun?

 

 

 

8) “ Kadın çiçeğe tam su dökerken,su bağrı verdi:
-Boğuluyorum.”

Yukarıdaki anlatımda aşağıdakilerin hangisinden yararlanılmıştır?

A) Tanımlama       B) Kişileştirme       C) Açıklama       D) Benzetme

 

 

 

9) Aşağıdakilerden hangisi FABL türünün özelliği değildir?

A) Hayvan,bitki ve cansız varlıkların konuşturulması
B) Çoğunlukla manzum olarak yazılması
C) Ortaya atılan savların kanıtlanması
D) Okuyucuya olumlu yönde ders vermesi

 

 

 

10) Aşağıdakilerden hangisinin yüklemi ,bir ad tamlamasıdır?

A) Gençlik,kolay mutluluklar için parlak bir çağrıdır.
B) Yaşamak,insanı çıldırtacak kadar tatlı bir şeydir.
C) Gençlik,çok dayanmayan bir kumaştır.
D) Hiç bitmeyen savaş,cehennemin oğludur.

...Yanıtlar…

| 1)C | 2)B | 3)A | 4)B | 5)A |
| 6)B| 7)C | 8)B | 9)C | 10)D |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…



İle Yorum Yap!
25 Yorum Bulunmaktadır
semoş on Aralık 29th, 2007 at 17:19

çok teşekkür edrim çok yararlı bir site hazırlayanlara çok teşekkür ederim yeni yılınızı kutlar sağlık esenlik ve işlerinizde başarılar dilerim

semoş on Aralık 29th, 2007 at 17:19

ttşk ederim

derya on Aralık 29th, 2007 at 21:15

çok güzel bir site fakat lise için gerekli bilgiler yok olursa seviniriz

axmdsa on Ocak 2nd, 2008 at 18:11

çok güzel

Gizem on Ocak 17th, 2008 at 09:58

cümlede anlamı çok seviyorumm

rukiye on Ocak 22nd, 2008 at 18:04

hoş bir siteyiş.çok hoşuma gitti…devamıda gelir inşallah….

gonca on Ocak 28th, 2008 at 20:27

güzel site

birkan on Şubat 6th, 2008 at 13:14

bencede çoookk güzel bir site daha fazla soru olsaydı.daha çookk yararlı olurdu bana ve bütün çalışanlara

muhammed on Şubat 19th, 2008 at 12:44

çok güzelll sorular hazırlamışsınız böylece ben haha iyi başarılı olacağıma inanıyorum

loly on Şubat 22nd, 2008 at 23:52

çok güzel ama bu sorular çok basit.ben buna girince kesin kazanırım…;)

enise büşra on Şubat 25th, 2008 at 14:05

bu sorular ben ve arkadaşımın çok hoşuna gitti tam 2 yanlışımız çıktı.sorular çok kolaydı ve çözmesi çok zevkliydi böyle birşey hazırladığınız için teşekkürler..

duygu on Mart 10th, 2008 at 13:55

bu sorular cok kolay cunkü benim 0 yanlısım cıktı 10 da 10 yaptım bide soruları dahada zorlastırmanızı rica ediyorum herkesin böle testlri cözmesi lazım

begüm on Nisan 15th, 2008 at 18:52

Bu sorular çok kolay sadece bir yanlışım çıktı o da soruyu yanlış okumamdan kaynaklandı bu siteyi hazırlayanlara çok teşekkür ederim.

ZeuS on Eylül 13th, 2008 at 14:42

Çok güzel bir site çok hoşuma giti çok teşekkürler.

burak on Ekim 19th, 2008 at 13:17

Cok güzel olmuş siteniz.

alev on Aralık 27th, 2008 at 13:20

Sorular cok kolaydı 10 da 10 yaptım ellerinize sağlık çok güzel olmus ve güzel bir site başarılarınızın devamı dilerim ve yeni sorularınızı bekliyorum…

merve on Ocak 2nd, 2009 at 16:27

Bu sorular çok kolay en sevdigim derstir. Yanlşım 2 çıktı her şey için teşekürler.

damla on Ocak 20th, 2009 at 20:53

Çok güzel ama çok kolay zorlaştırmanızı rica ederimm…

erol on Nisan 7th, 2009 at 15:44

çok güzel çok kolay ben çok
çalışkanım

rukiye on Mayıs 29th, 2009 at 09:00

Ben çok beğendim sitenizi ama başka derslerde olsun.

pelin on Mayıs 30th, 2009 at 15:38

Bu siteyi çok beğendim, sorular güzel ve kolaymış ama daha fazla olsaydı daha iyi olurdu ya da başka dersler olsaydı ama güzelmiş.

yağmur on Haziran 2nd, 2009 at 15:19

Çok iğrenç sorular var.Bu sorular 7.sınıf konularıdır. Müfredata uygun değildir.

nagehan on Haziran 2nd, 2009 at 19:55

Aslında çok güzel bir site.Bir istirhamım var.Bu kadar güzel bir sitede diğer dersler neden yok?Diğer derslerin de olması daha çok ilgi çeker diye düşünüyorum.Çok sağolun bizi düşündüğünüz için.Tebrikler!başarılarınızın devamını dilerim!

Hakan on Haziran 4th, 2009 at 07:15

Bu sorular çok basit ya daha zoru yok mu bu soruların. Full doğrum var hiç yanlışım çıkmadı.

damla on Mayıs 17th, 2011 at 21:40

Süper bir site ya çok beğendim ama çok az soru var çoğaltın başka sorularda koyun anlatım bozukluklarıyla ilgili sorular koyun.

Yazı Detayı