Ana Sayfa » OKS - ÖSS - KPSS » Testler - Sorular » Ses Bilgisi – (Testler – Sorular)
113



()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1) “Meydanda telefon kulübesini göremiyor, ama, yine de arıyordu.” bu cümlede büyük ünlü uyumuna uymayan kaç sözcük kullanılmıştır?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

2) Aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisi, aynı gerekçeyle büyük ünlü uyumuna uymaz?

A) şişman-kıyafet B) dedikodu-ekşimtırak

C) kardeş-model D) anne-açıkgöz

E) akşamki-seviyor

3)Türkçe“de ekler, eklendikleri sözcüklerin son hecesindeki ünlüye uyar.”

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, bu kurala uymayan bir sözcük kullanılmıştır?

A) Gazetedeki trafik kazasını görünce gözlerim yaşardı.

B) Damar sertliğine şişmanlarda daha çok rastlanıyor.

C) Hanımböceği, çiçeklerin üzerinde çok zarif duruyor.

D) Sabahki kavgadan sonra evin huzuru kaçtı.

E) Çöreotunu ekmeğin üzerinde görmüştüm.

4) “Bir sözcüğün ilk hecesindeki ünlü düz ise, ondan sonra gelen ünlüler de düz olur.”

Aşağıdaki sözcüklerden hangileri, tümüyle bu kurala örnektir?

A) azık-ölgün-uzak

B) bilge-süzgeç-sulak

C) kahve-durgun-yüzden

D) yazıcılar-başlamak-yıkanmış

E) büzgülü-koşucu-sigara

5) “Alay, Çemberlitaş”tan, Sultanahmet”ten, Sirkeci”den Taksim”e yürüyor; her tarata coşkun alkışlarla karşılanıyordu.”

Yukarıdaki parçada küçük ünlü uyumuna uymayan kaç sözcük vardır?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5


6) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi, küçük ünlü uyumuna uymaz?

A) Parktaki kanepeye sessizce oturdu.

B) Yapılan haksızlıklar gücüne gidiyordu.

C) Gün batarken her şey bir renge girdi.

D) Karlı gecelerde bir masal kentine benzerdi.

E) Bu bölgenin en ilginç yöresi, Elmalık Yarımadası”dır.

7) “Geçen gün, kırda dolaşırken ayağım bir konserve kutusuna çarptı.”

Bu cümlede “küçük ünlü uyumuna ” uymayan kaç sözcük kullanılmıştır?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

8) “Güneşlerde uyuklayan yamaçları,

Kalbi duran tarlaları bıraktı.

Gölge veren ağaçları,

Sevmiyoruz biz artık.”

Yukarıdaki parçada büyük ve küçük ünlü uyumlarının ikisine birden uymayan kaç kelime kullanılmıştır?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

9) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ulama yapılamaz?

A) Çevirmen, eseri kendine özgü üslubuyla şekillendirerek okuyucuya ulaşmaya çalışır.

B) Bir çevirmen, her eserin çevirisinde başarılı olmayabilir.

C) Çevirmen, üslupça kendine yakın sanatçıların eserlerini seçmelidir.

D) İyi bir çeviride eserin üslubunun da göz önünde bulundurulması gerekir.

E) Sanatçıların belirli kurallara uyma zorunluluğu vardır.

10) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ulama yapılabilir?

A) Başarılı roman yazmak, hayalini işletebilen yazarlara özgüdür.

B) Şiir çevirisinde başarı, çevirmenin şiiri iyi anlamış olmasına bağlıdır.

C) Düşüncelerimizi konuşarak daha canlı ve etkili bir biçimde anlatabiliriz.

D) Sanatta önemli olan, anlamın gizli kalmasıdır.

E) Yaşamı boyunca bilgisini artıran sanatçı, doğayı daha iyi anlar.

11)Türkçe“de p,ç,t,k sert ünsüzleri ya da ünlüyle başlayan ek aldıklarında yumuşar:sağlık, sağlığı; kitap, kitabı…”

Aşağıdakilerin hangisinde bu kurala uymayan bir sözcük kullanılmıştır?

A) Tatlı dil, yılanı deliğinden çıkarır.

B) Evde pikabı koyacak yer bulamadı.

C) Paketi arabanın bagajına yerleştirdi.

D) Ağaca yuva yapan kuşu hepimiz sevdik.

E) Rengini yitirmiş halıya uzun süre baktı.

12) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi, “ünsüz değişimine” örnek olamaz?

A) Durağı yolun gerisine taşımışlar.

B) Yurdunu korumak senin görevindir.

C) Dalgıcı görünce oğlum korktu.

D) Dolabın çekmecelerini yerleştirdim.

E) Geçite girince arabayı yavaşlattı.

13) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) Tenisci, raketlerini yere bıraktı.

B) Kadınca sezgileriyle olaya bakıyordu.

C) Yavaşça içeriye süzüldü.

D) Bu işin olmayacağını açıkça söyledim.

E) Kızınca başını hafifçe öne eğdi.

14) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde -yor ekinin daraltıcı etkisi (özelliği) yoktur?

A) Dünden beri adını sayıklıyor.

B) Her okul çıkışı beni bekliyor.

C) Çarşıdan her gördüğünü istiyor.

D) Yapma çiçeklerden harikalar yaratıyor.

E) Yaramazlıklarını hep babasına söylüyor.

15) “Geniş, düz ünlüyle biten eylem köklerine -yor eki getirilince sözü edilen eylemin kökündeki ünlü darına dönüşür.”

Aşağıdaki sözcüklerin hangisi bu kurala uymaz?

A) Elliyor

B) Başlıyor

C) Temizliyor

D) Saklıyor

E) Soluyor

16) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisinde ses düşmesi yoktur?

A) Küçücük çocuk, bize bakıyor.

B) Üsteğmen olunca annesi sevindi.

C) Alçacık bir duvardan atladım.

D) Kedilerin en miniği soğuktan ölmüş.

E) Ufacık bir evde yaşamını sürdürüyordu.

17) “İkinci hecelerin ortasında dar ünlü bulunan bazı organ adlarından sonra ünlü ile başlayan bir ek gelince ikinci hecelerdeki dar ünlüler düşer.”

Aşağıdaki tümcelerde altı çizili sözcüklerden hangisinde, bu kurala uyulmamıştır?

A) Omuz omuza vermiş, kötülüklerle savaşmıştık.

B) Alnını cama dayamış, bize bakıyordu.

C) Kuzu beyni, çocukların gelişmesinde yararlı bir besindir.

D) Kızınca ağzına, burnuna vurmaya başladı.

E) Çocuğun karnında büyük bir yara açılmıştı.

18) “Ada gelen “etmek, olmak, eylemek vb.” yardımcı eylemler, birleşik eylem öbeğini oluşturur. Bu öbeği oluştururken ad soylu sözcükte kimi kez ünlü yitmesi olur.”

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yukarıdaki sözü edilen türden hece düşmesi olayı vardır?

A) Akşama kadar öğrencilik günlerinden söz ettik.

B) Sorunlarını en kısa zamanda halledecekmiş.

C) Kazadan ucuz kurtulduğumuza şükrettim.

D) Sinemaya gelmek için çok naz etti.

E) Bu işin en kısa zamanda biteceğini zannediyorum.

...Yanıtlar…

1) C
2) E
3) D
4) D
5) A
6) B
7) A
8) B
9) E
10) D
11) C
12) A
13) A
14) D
15) E
16) D
17) A
18) C

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…



İle Yorum Yap!
113 Yorum Bulunmaktadır
boşver on Aralık 27th, 2007 at 21:07

çok süper bir site tebrik ediyorum

durukan on Ocak 1st, 2008 at 20:35

sorular güzel ama cevaplar yanlış yazılmış????!!!!

zafer on Ocak 6th, 2008 at 22:14

cevaplar yanlış yazılmış ya… şimdi bu soruların ne yararı kaldı ki!!!

makbileeeeee on Ocak 13th, 2008 at 17:30

çok güzel hazırlanmış ve sizlere çokkkkkkk teşekkürler sizin sayenizde yazılıdan 100 aldım

gülsema on Ocak 27th, 2008 at 14:24

Siteniz çok hoşuma gitti.Çok güzel bilgiler var.

SELDA on Ocak 30th, 2008 at 13:40

çooook güzel olmuş ellerinize sağlık çok işime yaradı

volkan on Şubat 19th, 2008 at 15:05

cevaplar yokk

ali cancan on Şubat 24th, 2008 at 15:40

LÜTFEN TÜRKÇE MİZİ TÜRCHELEŞTİRMEYELİM_

Türkiz on Şubat 27th, 2008 at 10:14

Ellerinize sağlık çok güzel bilgiler var çok ama, çok işime yaradı.

sıdıka on Mart 1st, 2008 at 16:40

çok güzel burdan ödevlerimi yaptım TEŞEKKÜR EDERİM

semih on Mart 6th, 2008 at 18:18

Herşey güzel ama yeterince test sorusu bulamıyorum

suzan on Mart 13th, 2008 at 10:30

cevap anahtarı yanlış ya

ebru on Mart 15th, 2008 at 11:19

ya cevap anahtarını düzeltin. Sorular süper.

ezgi on Mart 16th, 2008 at 11:11

çok güzel sorular çözmek lazım

özge on Mart 18th, 2008 at 12:24

sorular güzel ama cvp anahtarı yanlış biraz daha sorular zor olabilir lütfen bunları dikkate alın bence bu eleştirilere dikkat etmek değer.. :-)

elif on Mart 19th, 2008 at 17:06

ya şunun cevap anahtarı yok mu off ama sorular süper

elif on Mart 19th, 2008 at 17:10

arkadaşlar ya bu cevap anahtarı doğru mu_?

BuraK on Mart 19th, 2008 at 23:03

Sorular biraz hafif geldi bana!..5 şıklı olması güzel olmuş.Bnece OKS düzeyine göre iyi sorular;)

öznur on Mart 20th, 2008 at 04:24

BENCE DE SORULAR ÇOK GÜZEL AMA CEVAP ANAHTARLARI YALNIŞ ÖĞRETMENİMİZE BAKTIRDIM YALNIŞ BUNLAR DEDİ AMA SORULARI O DA BEĞENDİ CEVAP ANAHTARINI DÜZELTİRSENİZ İYİ OLUR

elmas yıldız on Mart 25th, 2008 at 13:37

Güzeldi benim için iyi oldu öğretmen yoksa kızardı artık sizin sitenize çok gireceğim

sezen on Mart 25th, 2008 at 22:31

bence sorular süper cevap anahtarını düzeltilmesini rica ediyorum. başka arkadaşlarımızın yanlış bilgi almasını istemiyorum.yetkili makama duyrulur

elaaa on Nisan 4th, 2008 at 21:25

Ya bu site olmasaydı dönem ödevimi yapamazdım. Siteniz çok güzel herşey için teşekkür ederim. Bu yüzden sitenizi hiç ama hiç unutmayacağım. SAĞ OLUNNN

BURAK on Nisan 8th, 2008 at 19:59

sorular çook güzel ödevimi buradan yapabiliyorum

azra on Nisan 15th, 2008 at 16:48

Gerçekten süper bir site tebrikler ancak bazı edebi türler eksik onları da eklersenız seviniriz.

DUYGU on Nisan 15th, 2008 at 17:41

Sorular çok güzel ama çoğaltılabilir sıtede güzel ödevlerde çok işime yarıyor

Alperen MURAT on Nisan 16th, 2008 at 19:52

Bu siteyi hazırlayanlara sonsuz teşekkür ediyorum. Çok sağ olun. Bugün sınava daha iyi hazırlanacağım herhalde.

erdal on Nisan 17th, 2008 at 21:26

Site güzel ama sohbet türü hakkında yeterli bilgi yok.

Tuna Sezgin on Nisan 24th, 2008 at 11:03

Allah bu siteyi yapandan razı olsun… Vallaha billaha kurtardınız ödev konusunda çok teşekkürler.

figeenn on Nisan 26th, 2008 at 16:08

Evet ya gerçekten çok güzeel bie site. Ben de herkes gibi dönem ödevimi bu siteden yapıyorumm…

resıl on Nisan 28th, 2008 at 20:18

Valla bu siteyi yapan kimse allah onu kazadan belalardan kurtarsın. Çok işime yaradı.

tuğba on Nisan 28th, 2008 at 21:33

Ya çok güzel ama soruların bazı cevapları yanlış düzeltirseniz iyi olur.

eylul on Nisan 29th, 2008 at 20:53

Ya ben de çok beğendim ama sorular çok kolay. Bizim yapabilecegimizin altında daha zor düşündürücü şeyler sorsanız daha da güzel olur diye düşünüyorum…

büşraşid on Mayıs 4th, 2008 at 19:45

Abi valla çok işime yaradı. Ama hoca çok kolay dedi. Biraz daha zor sorular olsa daha iyi olurdu. 80 almadım 70 almadım çünkü belli olmadı.

metehan on Mayıs 20th, 2008 at 16:24

Bu sorular çok güzel fakat çok kolay. Ben bu soruları beğendim, bir dahakine daha zor ve düşündürücü sorular sorun.

tuğba on Mayıs 24th, 2008 at 14:48

Çok güzel ama bazılarının cevapları yanlış.

Doğruları:9.E, 10.B, 12.E, 16.B

hasan on Mayıs 26th, 2008 at 20:09

10. ve 12. sorunun cvpları yalnıştır. Lütfen daha dikkatli olun!
cvplar B ve E şeeklinde olacaktır.

aylin on Mayıs 28th, 2008 at 21:58

Çok güzel olmuş beğendm ama cevaplar dokunmatik olsun. İnşallah sınavdan güzel bir not alırım teşekürler herkese başarılar.

gamze on Haziran 20th, 2008 at 10:22

Test çok güzel ama şıkları işaretleyemiyoruz ve ben cevapları göremedim ama yine de hem bilgileriniz hem de testiniz çok güzeldi. Bayıldım tebrik ederim…

Gonca on Haziran 24th, 2008 at 21:28

Çok güzel bir site. Öğretici. Çok beğendim ama sorular biraz daha mantığa bağlı olursa sevinirim.

tolga on Haziran 25th, 2008 at 10:35

Güzel ama sıklar dokunmatık olsaydı daha guzel olurdu. Elınıze saglık.

kenan on Haziran 26th, 2008 at 17:21

Arkadaşlar çoğu soruların cevapları yanlış. Lütfen yönetici arkadaşımız cevap anahtarımızı düzeltelim. Burda insanları yanıltıyor ve onları yanlış öğretiyor olabilirsiniz. Lütfen arkadaşlar. Yönetim ! Saygılarla…

ayşe on Temmuz 1st, 2008 at 14:04

Kenan kesinlikle kaıtlıyorum ilk soru kesin yanlış!

gizem on Ağustos 26th, 2008 at 16:37

Teşekkür ederim. Ben de katılıyorum. Çoğu soru yanlış!

hakan on Eylül 2nd, 2008 at 11:59

HEPSİNİ ÇÖZDÜM HEPSİNDENDE EMİNİM AMA 3 YANLIŞ ÇIKTI. 1.SORUNUN CEVABI D OLMALI.

Anarsi on Ekim 2nd, 2008 at 03:28

Gerektigi kadar yardim yapiliyor ve yanlissa siz de düzetin biliyorsaniz ya da düzelltirin bilenlere.

cansu on Ekim 13th, 2008 at 22:34

Bu bilgiler için çok teşekkür ederim. :-)

nurseda on Ekim 19th, 2008 at 13:09

Evet arkadaşlar haklısınız. Bence de bu cevap anahtaırında yanlışlık var.

bensu on Kasım 2nd, 2008 at 17:55

Evet ben de testi yaptım ama cevap anahtarında yanlışlık var. Çoğu sorunun cevabı hatalı. Lütfen cevap anahtarını düzeltin. Sonuçta bu siteyi insanlar bir şey öğrensin diye yapmışsınız. Yanlış ve hatalı öğrensin diye değil.

atcimete on Kasım 2nd, 2008 at 19:03

Bilgiler ve sorular çok güzel tskrlr. AMA cevap anahtarındaki cevapların bir çoğu yanlış. Ama paylaşım için sağ olun.

atcimete on Kasım 2nd, 2008 at 19:08

Paylaşım çok iyi olmuş sağ olun. Cevap anahtarında bazı soruların cevapları yanlış ilgilenirseniz sevinirim. Ama paylaşım güzel teşekkürler.

aydılek on Kasım 8th, 2008 at 16:50

Selam çok güzel bir paylaşım olmuş, sağ olun ama cevap anahtarı yanlış. Düzeltilip e-mailime gönderirseniz sevinirim.

eliftemel on Kasım 14th, 2008 at 00:32

Arkadaşlar birinci sorudan eminim bence C olmalı. Nerede hata var anlamadım yani sadece ilk üç sözcük kurala uymuyor başka hangilerini buldunuz çok merak ediyorum?

EREN on Kasım 21st, 2008 at 18:45

Valla çok teşekkür ederim harika bir olup derslerimde yardımcı oluyor. Allah olmayanlara versin.

samet on Kasım 26th, 2008 at 12:03

Tebrik ederim harika bir site olmus. Bugun Türkçeden yazılım var insallah iyi bir not alırım tsk.

çağla on Kasım 27th, 2008 at 21:18

1. soruda ilk 4 sözcük büyük ünlü uyumuna uymuyor. “Göremiyor” eylemi nasıl uyuyor büyük ünlü uyumuna anlamadım.

ayşe on Aralık 2nd, 2008 at 22:47

Ya oradaki göremiyor sözcüğünde büyük ünlü uyumuna uymaz değil, orada büyükünlü uyumu aranmaz. Benim bildiğim ya bir de benim yarısından çoğu yanlış çıktı. Cevap anahtarı yanlış mı acaba arkadaşlar yorum bekliyorum.

eCe on Aralık 4th, 2008 at 17:59

Arkadaşlar ben cevapları kontrol ettikten sonra bir sürü yanlış çıktı ve galiba bu cevap anahtarı yanlış verilmiş. Yoksa o kadar yanlış olmamamlıydı bence …

sms sms on Aralık 30th, 2008 at 21:22

Acaba bu sorular kaçıncı sınıflar için öğrenebilir miyim? :-)

eliftemel on Aralık 31st, 2008 at 17:05

Arkadaşlar size bir not yazayım:

Türkçeye sonradan giren veya çok eski zamanlardan beri kulllanılan ama şimdi şekil değiştirmiş olan bazı ekler büyük ve küçük ünlü uyumlarına uyum sağlamazlar. Bunlar: şimdiki zaman eki(-yor), yapım eki olan (-ken),(-ımtrak),(-leyin) işte bu ekler eklendikleri sözcüğün sesli harflerine uyum sağlamazlar. Böyle sözcükler ünlü uyumlarına aykırılık gösteren istisna sözcüklerdir, bu sorular liselere uygun sorulardır.

canan on Ocak 3rd, 2009 at 14:53

Buralardan çalşmayın ya kitabınız yok mu, hem gözünüz ağrır hem de yanlış gördüğünü gibi.

melek on Ocak 4th, 2009 at 17:56

Selam arkadaşlar ben soruların doğru cevaplarını buldum isteyen ardaşlarım msne ekleyip ordan alabilirler.

ibrahim on Ocak 4th, 2009 at 18:27

Bana göre bu site çok iyi bir site yarın dil ve anlatım yazılım var inşallah iyi not alırım.

zeynep on Ocak 6th, 2009 at 15:33

teşekkürler sorular çok güzeldi ayrıca Türkçenin 3. yazılısına burdan çalıstım 90 aldım çok güzel bir site

hakan on Ocak 8th, 2009 at 15:01

ya gerçekten çok güzel bişey bu derslerime çok faydalı oldu hazırlayanların eline sağlık teşekkür ederim

sedo on Ağustos 2nd, 2009 at 13:39

Ya bunun cevap anahtarı yanlış. Nasıl olcak ki.

abdulbaki on Ağustos 21st, 2009 at 15:30

Arkadaşlar kesinlikle eminim 10. sorunun cevabı B olmalı çünkü ‘anlamış olmasına’burada ulama var bana güvenin bn oks de Türkiye 3562. liğine imza attım sitelerin yanlışlıklarını buluyorum sayglarımla.

sonnefessss on Ağustos 28th, 2009 at 11:31

Yav su ses bılgısını anlamadım gıtttı matematık bıle bu kadar zor degıll buradakı matematık matamatık olacaktı ses dusmesı olusmus her neyse.

hanife on Eylül 4th, 2009 at 22:53

Arkadaslar! Turkce ses bilgısınden 9.soruya bakabılır mısınız yanlıs verılmıs cevabı sanırım?

hanife on Eylül 4th, 2009 at 22:56

Arkadslar Türkçe ses bılgısı 9.soru cvp anahtarı yanlıs verılmıs yardımcı olursanız sevınırım cunku bende yanlıs bulmus olabılırım.

yaren on Eylül 8th, 2009 at 20:44

Aslında Hanife bence de haklı çünkü 9. soruda bir yanlışlık var onun dışında tüm sorular çok güzel, siteye teşekkür ederim.

BÜŞRA on Eylül 10th, 2009 at 17:39

Bencede 9.sorunun cevabı yanlış doğru cevabın ‘E’ olması lazımdır.Ben bu siteyi çok beğendim sınavlarımda yardım alabilirim.

BÜŞRA on Eylül 12th, 2009 at 15:18

Bence o senin beynindeki sorun eCe.

melek on Eylül 12th, 2009 at 16:43

Sorular çok çok güzel ama şu cevap anahtarını lütfen düzeltin.

Orkun Kutlu on Eylül 15th, 2009 at 14:30

9. sorunun yanıtı “E” olarak değiştirilmiştir.

yasemn on Eylül 28th, 2009 at 17:41

Cevap anahtarı yanlş kesinlkle!

zülal on Ekim 22nd, 2009 at 15:02

Çok güzel bir site herşey var

ali on Ekim 30th, 2009 at 13:13

Bencede cevap anahtarı kesinlikle yanlış.

Hilal on Kasım 2nd, 2009 at 21:47

Artık sistem ÖSS değil yeni sisteme daha uygun sorular olmalı.

ceylin su on Kasım 19th, 2009 at 17:17

cevaplar yanlıs mı arkadaslar lütfen dogrularını biri yazsın yaa

bilal duman on Kasım 20th, 2009 at 14:27

kesinlikle bazı soruların cevapları yanlış

mehmet ali on Aralık 29th, 2009 at 12:49

aynı şekilde düşünüyorum bence de yanlış

edebiyat güzeli on Aralık 30th, 2009 at 19:12

Site çok güzel fakat kesinlikle doğru yaptığım birkaç soru yanlış çıktı.Sitenin daha sağlıklı olması dileğiyle….

damla on Ocak 7th, 2010 at 20:50

Cevap anahtarında oldukça fazla yanlış var.! Lütfen düzeltin..

hande on Haziran 29th, 2010 at 09:58

Aslında bu site çok güzel ama bazı yanlışlıklar var, yine de çok güzel bir site çok beyendim…

Okan on Temmuz 5th, 2010 at 17:53

Sorular güzel ama cevap anahtarını değiştirin.

mehmet on Temmuz 30th, 2010 at 21:03

Gerçek cevap anahtarını bilen var mı_?

büşra on Eylül 7th, 2010 at 17:20

Ya cevap anahtarı kesinlikle yanlış. Eminim cevaplardan ben !

halil on Ekim 7th, 2010 at 16:09

Cevap anahtarı yanlış diyenler gerçek cevapları yollasın bakalım…. Biz de öğrenelim.

yiğit on Ekim 15th, 2010 at 21:30

Çok teşekkür ederim cok sağolun.

hakan on Kasım 2nd, 2010 at 17:40

Çok güzel olmus emeğe saygı.

asi on Kasım 3rd, 2010 at 11:05

10. soru yanlış virgül varken ulama yapılmaz.

Anti Emo on Kasım 9th, 2010 at 00:14

10 A değil D olmalı. :S

burak on Kasım 24th, 2010 at 21:18

Sorular güzel işime çok yaradı ama cevap anahtarı yanlış.Düzeltirseniz çok sevinirim…

crazy_dupsenceptania on Aralık 23rd, 2010 at 14:54

güzel bir site işe yarıyo emege saygı teşekkür ederiz…

merve on Ocak 5th, 2011 at 22:33

Gerçekten cevap anahtarının çoğu yanlış lütfen düzeltin insanlar boşunamı okuyor. :@

burçak on Ocak 9th, 2011 at 19:54

Çok güzel harika beğendim muhteşemdi emeğe lütfen saygı duyalım cavap anahtarlarıda doğru sorun cıkarmayalım. Yapamıyorsanız yani beceremiyorsan bilemiyorsanız cevap anahtarını suclamayalım rica ediyorum emeği gecenleri sevgiyle kucaklıyorum basarılar arz ediyorum harika olmus ricalarınızla.

*Burcak*

dilara on Ocak 11th, 2011 at 18:13

Bu site bana konuyu anlamamda çok yardımcı oldu inşallah sınavdada yapabilirim böyle bir site yaptığınız için size çok teşekkür ederim. :)

alperen on Ocak 11th, 2011 at 21:33

Çok teşekkür ederim.

esra on Ocak 13th, 2011 at 16:31

Cevap anahtarının çoğu yanlış örn 12. sorunun doğru şıkı e şıkkıdır ama cevap anahtarında a şıkı olarak verilmiş düzeltsniz iyi olur.

betül on Nisan 10th, 2011 at 14:47

Bazi sorular yanlis düzeltirmisiniz lütfen!

osman on Nisan 19th, 2011 at 00:55

16. soruda yanlış bence. Cevap b olması gerekirken cevap anahtarında d diyor. lütfen yanlış bilgilendirmeyelim.

esra on Mayıs 2nd, 2011 at 16:04

Bence süper bir konu hazırlamışsınız çünkü ben sınavdan 92 aldım ve çok mutluyum.

Kağan on Haziran 2nd, 2011 at 20:32

Evet doğru bir noktaya basmıssın.12. sorunun cevab e şıkkı.

fatma nur pamuk on Eylül 7th, 2011 at 01:40

arkadaşlar cevap anahtarında yalnışlık var bence… ben oys ye gireceğim ama kafam karıştı yalnışlık bendemi acaba diye düşünmeye başladım :( :( :( :(

görkem kız on Aralık 19th, 2011 at 08:05

benimde kafam karıştı

aykut on Aralık 19th, 2011 at 21:34

evet ya 1. soru hatta D buldm baktım cewap anahtarında c dıgerlerını cozmedm :S yada ben yanlıs yaptım blmıorm :D

berkay on Ocak 5th, 2012 at 20:37

ya oha kız oys ye gircekmiş biz bunlara 6. sınıfta işliyoruzz :((

iclal on Nisan 27th, 2013 at 22:57

bencede 1 ve 16 yanlış ama diğerlerine bakmadım cevap anahtarı yanlış arkadaşlar.

Ad Soyad on Şubat 4th, 2014 at 02:49

ben 8. sorunun cevabını anlamadım 2.sini bulamadım bi tane buluorum

prenses on Eylül 8th, 2014 at 11:00

ay çok güzel teşekkürler

kemal heykkel on Aralık 10th, 2014 at 16:11

he he super 100 soru olsa daha ıyı olur

mehmet güler on Ocak 11th, 2015 at 13:38

Yazanın Ellerine Sağlık

mehmet güler on Ocak 11th, 2015 at 13:45

Yazarın Ellerine Sağlık

Yazı Detayı