6. Sınıf Yazılı Soruları – 15 – (Testler – Sorular)

6. Sınıf Yazılı Soruları – 15
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1) “Kuru” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecaz anlamıyla kullanılmıştır?

A) Masayı kuru bir bezle sildi.
B) Bu kuru tepeleri yeşertmek için çalışmalı.
C) Böyle kuru bir yaşam istememişti.
D) Elma ağacının kuru dallarını kestiler.

 

 

 

2) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi somut anlamlıdır?

A) Sözlük        B) Saygı        C) içtenlik        D) Üzüntü

 

 

 

3) Aşağıdaki sözcüklerden hangisinde kaynaştırma harfi vardır?

A) Düzeyi        B) Sıvayı        C) Kolayı        D) Yüzeyi

 

 

 

4) Aşağıdaki sözcüklerin hangisinde büyük ünlü uyumu kuralı aranır?

A) Mert        B) Biraz        C) Sorguç        D) Akşehir

 

Türkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

 

 

5) Aşağıdaki sözcüklerden hangisine,ünlü ile başlayan bir ek getirildiğinde ses değişikliği olur?

A) kaç        B) tak        C) sırt        D) kalp

 

 



 

6) Aşağıdaki bileşik sözcüklerden hangisi yapılışı bakımından diğerlerinden farklıdır?

A) hanımeli        B) külbastı        C) kireçtaşı        D) keçiboynuzu

 

 

 

7) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi basit yapılıdır?

A) korunak        B) börek        C) dalgıç        D) elek

 

 

 

8) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde Belirtisiz Ad Tamlaması vardır?

A) Örtüyü boğanın önünden çekiverdi.
B) Saatleri saymanın çekiciliğine kapıldı.
C) Dışarıda bir canlının dolaşması duyuluyordu.
D) Saat satıcısı ayağa kalktı.

 

 

 

9) Aşağıdaki eylemlerin hangisinin kişisi farklıdır?

A) üzersin
B) güneşlensin
C) unutursun
D) toplanırsın

 

 

 

10) Aşağıdakilerden hangisi gazetelerde yayımlanan günlük yazılardan değildir?

A) Fıkra      B) Söyleşi      C) Makale      D) Roman

...Yanıtlar…

| 1)C | 2)A | 3)D | 4)C | 5)D |
| 6)B| 7)B | 8)D | 9)B | 10)D |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)