Ana Sayfa » OKS - ÖSS - KPSS » Testler - Sorular » 6. Sınıf Yazılı Soruları – 16 – (Testler – Sorular)
77


6. Sınıf Yazılı Soruları – 16
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1. Aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisi anlam ilişkisi yönünden diğerlerinden farklıdır?

A) Güzel- çirkin
B) İyi- kötü
C) Akıllı- zeki
D) Gelmek-gitmek


2. Aşağıdaki dizelerin hangisinde “karanlık” sözcüğü mecaz anlamda kullanılmıştır?

A) Polisten kaçan hırsız karanlık sokaklara doğru kaçtı.
B) Geceleyin karanlıkta dolaşmaktan hep korkmuşumdur.
C) Bu karanlık sokaklar tek arkadaşımdır benim.
D) Onun babası karanlık işler çevirmektedir


3. Aşağıdakilerin hangisinde karşıt kavramlar bir arada verilmiştir?

A) Bu sevda ömrümün ilk ve tek sevdasıydı
B) Hayal mi gerçek mi bilemiyorum.
C) Ayrılığın ne demek olduğunu şimdi anladım
D) O güzel kirpiklerin beni benden aldı


4. Aşağıdaki atasözlerinden hangisi taşıdığı anlam bakımından diğerlerinden farklıdır?

A) Üveye etme özünde bulursun,geline etme kızında bulursun
B) Üzüm üzüme baka baka kararır.
C) Körle yatan şaşı kalkar
D) Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan.



5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir varlığın hem olumlu hem de olumsuz yönü bir arada verilmiştir?

A) Babam Ankara’da küçük ama kullanışlı bir ev aldı.
B) Amcamın köyde geniş ve güzel bir bahçesi var.
C) Uçurtmama renkli ve uzun bir kuyruk taktım.
D) Romanın sade ve akıcı bir dili okuyucuyu büyülüyor.


6. Aşağıda dizelerin hangisinde şarta bağlı bir durum vardır?

A) Kederimin sebebini söyleyeceğimi zannetmeyiniz.
B) Git ama karanlık olmadan geri dön.
C) Tüm bu olan bitenleri unutalım.
D) Onu bu halde görmek beni kahrediyor.


7. Aşağıdaki dizelerin hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır?

A) Senden kurtulmak için buraları terk eyledim.
B) Seni görmek beni çok mutlu edecektir
C) Ödevlerini yaptıktan sonra dışarı çıkabilirsin
D) Sensiz bir dünya hayal edemiyorum.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tanımlama yapılmıştır?

A) Masal çocukların hayallerini geliştirmektedir.
B) Şiir, insanlara bir duygu zenginliği katabilmelidir.
C) Hikaye,olmuş ya da olması mümkün olan olayları anlatan bir yazıdır.
D) Anı, hatırlandıkça insanlarda duygu değişimi yapabilmelidir.


9. “Kusursuz dost arayan dostsuz kalır” sözüyle aşağıdakilerden hangisi arasında bir yakınlık söz konusudur?

A) Körle yatan şaşı kalkar
B) İsin yanında is, misin yanında mis olursun
C) Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
D) Dikensiz gül olmaz


10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öznel bir yargı vardır?

A) Bu roman, kurtuluş savaşı yıllarını anlatmaktadır.
B) Romanda ilginç betimlemeler ve büyülü bir üslup dikkat çekiyor
C) Yazar romanda o dönemle ilgili köy yaşamı hakkında bilgiler veriyor.
D) Eleştirmenler bu romanla değişik görüşler ortaya atmışlardır.

...Yanıtlar…

1) C
2) D
3) B
4) A
5) A
6) B
7) A
8) C
9) D
10) B

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…



İle Yorum Yap!
77 Yorum Bulunmaktadır
MUSTAFA ÇAĞRI on Aralık 30th, 2007 at 15:33

BU TESTTE 1. SORUNUN CEVABI (C)OLACAK.LÜTFEN DEĞİŞTİRİN!

Bilgicik on Aralık 30th, 2007 at 15:48

Mustafa Çağrı,

Yanlışı belirttiğin için teşekkür ederim. İlgili yanıtı şimdi düzelttim.

Esenlikle…

isimsiz on Şubat 4th, 2008 at 14:16

sorular çok güzeldi ama zordu

buse on Şubat 6th, 2008 at 20:22

bence hepsi çokk kolaydı

irem on Mart 10th, 2008 at 14:04

sorular çok güzel

FIRAT ÇÖLLÜOĞLU on Nisan 5th, 2008 at 17:30

BEN ARKA SIRADAKİLERDEN İBO GERÇEK ADIM FIRAT ÇOK KOLAY SORULAR ÇOK BASİT

pelin on Nisan 13th, 2008 at 20:26

Bence bunlar çok basit sorular biraz daha zor olmalı. Bizlerin okullarında bu kadar basit sorular sorulmuyor.

betülcük on Mayıs 22nd, 2008 at 16:40

Merhaba test çok güzeldi ama kolaydı. Çok sevdiğimi söyleyebilirim.

betülcük on Mayıs 22nd, 2008 at 16:46

Sorular çok basit. Biraz daha zor yapsaydınız;çok güzel olurdu.

sudenaz on Mayıs 22nd, 2008 at 16:49

Soruların zor mu kolay mı olduğunu tam olarak bilmiyorum. Çünkü bu sorular neredeyse her sınıfa soruluyor. Tabi 1.sınıflar hariç.

gökçe on Mayıs 23rd, 2008 at 20:02

Sorular çok basitti.

furkan on Haziran 2nd, 2008 at 16:46

Sbs sınavında bunun gibi sorular çıkar ‘TEŞEKKÜR EDERİM’.

hilal ve refika on Haziran 3rd, 2008 at 09:45

Testiniz çok zor olmasına rağmen arkadaşımızla hepsini bir sekilde bitirdik.

Şamil on Haziran 17th, 2008 at 21:24

Bu soruları çözemedim. Ben kendimi derse veremiyorum. Sizden bir sey rica edeceğim: SBS sorularını bana yollar mısınız? Ben de her gün çözerim

sümeyye on Haziran 19th, 2008 at 20:28

Sbsde daha zorları vardır bunlar çokk kolay.

ahu on Haziran 20th, 2008 at 11:04

Bence süper bir site sorular cok kolaydı!..

ahu on Haziran 20th, 2008 at 11:05

Sbs soruları gibi kolaydı!…

ahu on Haziran 20th, 2008 at 11:06

Harika bir site bayıldım.

betül on Ağustos 12th, 2008 at 17:05

Harika testleriniz ama biraz daha zor olsaydı harika olurdu. Ayrıca sadece Türkçe var ingilizce ve fen de olsaydı daha çok beğenirdim.

sevil on Ekim 19th, 2008 at 12:27

Bence bu testler 6. sınıflar için cok iyi olmuş.

esra on Ekim 19th, 2008 at 14:57

Bence bu test oldukça bizi sbsye sınavlara hazırlamaktadır. Bunları yapanlara teşekkür ederim.

aleyna on Ekim 24th, 2008 at 20:22

Sitenizi çok beğenmiş bulunuyorum. Testlerini çözüyor, bilgilerinizi okuyor ve oyunlarınızı oynuyorum. Bizler, bu kadar yararlı bir site yaptığınız için sizlere teşekkürlerimizi sunarız. Esenlikle kalın.

gamze on Ekim 29th, 2008 at 16:51

Bence harika bir test.Yazılımdan beş aldım.

Burcu on Ekim 31st, 2008 at 23:39

Bu siteyi gerçekten beğendim.Güzel bir site.Paylaşım için teşekkürler.

super on Kasım 4th, 2008 at 20:18

Gerçekten harika bir site daha önce bilseydim. Bu siteyi hazırlıyanlara çok teşekkür ederim. SBS’yede hazırlık yapırdum bana yardımcı oldu.

eda on Kasım 6th, 2008 at 17:44

Bize ve sınavımıza umarım yardımcı olur ve çok iyi bir site.

ece on Kasım 13th, 2008 at 21:46

Allah sizden razı olsun. Çok mutlu oldum.

sergül on Kasım 18th, 2008 at 16:40

Bence çok basit olmuş. Sbs sınavında daha zorları çıkar. Ama güzel bir site. Hazırladığınız için teşekkürler….

beyza on Kasım 27th, 2008 at 16:41

Ben bu siteyi çok beğendim, fakat sorular çok kolaydı. Daha zor sorular olsaydı belki bizi SBS’ye daha çok hazırlardı. Ama yine de bu soruları yapan kişiye ve bu sitenin kurucusuna çok teşekkür ediyorum.

seren on Kasım 27th, 2008 at 20:15

Bence süper olmuş bu sorular hem biraz zor hemde çok zevkli çömesi var. Ayrıca cevap anahtarı koyduğunuz için çok teşekkür ederim yanlışımı görüp bir daha hata yapmam böyle bir soru karşıma geldiği zaman, zaten bir yanlışım çıktı o da 10. soru. Biraz daha çalışırsam tam çıkacak inşallah bu gibi soru kuruluşlarını seviyorum öpüyorum… Hoşçakalın kendinize de iyi bakın.

burcu on Kasım 28th, 2008 at 23:48

Sorular gerçekten çook kolay lütfen soruları zorlaştırır mısınız?

Lale on Aralık 2nd, 2008 at 21:23

Bence bu test harikaydı. Hepsi doğru çıktı. Daha zor sorular hazırlar msınız?

merve on Aralık 2nd, 2008 at 23:14

Bence çok güzel bir site. Bilgi dolu. Araştırmalaımızı bu siteden yapmalıyız. Bize burdan yararlanmalıyız. Bu siteye bu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum.

alihan on Aralık 3rd, 2008 at 16:30

Çok güzel bir site ama yeni programa göre olsa daha da güzel olurdu. Çok çok güzel olmuş.

6b gastaray yağmur on Aralık 4th, 2008 at 16:56

Çok güzel.Fakat ünsüz benzeşmesiyle ve diğerleriyle ilgili test yok.Olsa daha güzel olurdu.

pınar on Aralık 5th, 2008 at 00:45

ya bana 6.sınıf sorularıları lazım yoksa 4.sınıf soruları için çok güzel bir site ama ben deyimle atasözü kompazisyon falan temel anlam , yan anlam,mecaz anlam falan çıkıcak soruda bunlar deil

emre on Ocak 4th, 2009 at 22:23

bence bu site çocuklar için çok yararlı bir site çocuklar hem konu hakkında bilgi alır hemde test çözerler

Buse on Ocak 6th, 2009 at 18:56

Çok güzel beyendim.Ama testler işaretlenmiyodu.Testler işaretlanseydi daha güzel olurdu ama yinede güzel

tutku on Ocak 8th, 2009 at 15:20

Bence çok güzel bir site olmuş!Özellikle testlerini çok ama çok beğendim.Ben kendi adıma bu siteyi hazırlayanlara çok teşekkür ederim.Haydi herkes BİLGİCİK’E!!!

betül on Ocak 8th, 2009 at 22:11

Açık konuşmak gerekirse sorular çok basitti. Ama site çok güzel. Sorular biraz daha zor olsa daha da güzel olacağına inanıyorum…

özlem on Ocak 18th, 2009 at 16:51

Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Çoook teşekkürler.

Elif Nur on Ocak 22nd, 2009 at 13:12

Ya bence sorular çok güzel ve basit. Zor sorular olsa daha iyi olurdu. Ulama, benzeşme vs.

gizem on Şubat 14th, 2009 at 15:39

Bu site ve tesrleri harika ama biraz daha test olsaydı daha iyi olurdu.

özge on Şubat 14th, 2009 at 22:16

Bence çok güzel bu site.Ama sorular biraz daha zor olusa çok güzel olur.

ecenaz on Şubat 18th, 2009 at 18:20

Ben sadece test çözmek istiyorum okumak değil ve de cevaplandırmak lütfen cevap verebileceğimiz gibi testler koyun.

furkan on Mart 12th, 2009 at 15:03

Bence tek kelimeyle mütiş.

sena on Mart 12th, 2009 at 15:04

Çok az soru var.Biraz daha zor olabilirdi.

oğuzhan on Mart 14th, 2009 at 18:39

Tek kelimeyle çok güzel

feyza on Mart 23rd, 2009 at 14:58

Merhaba yine ben size daha TEŞEKÜR borcum oldunu biliyorum. Dün sizin sitenizden Türkçe ödevimi yapmıştım az önce telefon geldi ve 100 aldığımı ögrendim sizin sayenizde Türkçem 5 düşüyor. Bu sitenin yöneticisine çook amma çook TEŞEKÜR EDERİM. SİZE BAŞARILAR. Sizinle şiirimi paylaşabilir miyim?

Sümeyyenur on Mart 29th, 2009 at 06:01

Öncelikle bçyle bir site yaptığınız için teşekkür ederiz. Ancak testi işaretleyemememiz ne kadar da acı. Ayrıca ben yedinci soruyu anlamadım. Cevaba “A” şıkkı demişsiniz ama bu doğru değil. Çünkü o cümlede sebep-sonuç değil amaç-sonuç var.
Siteniz gerçekten güzel olmuş. Ayrıca uyarılar için de teşekkür ederiz. Çünkü çoğu insan yorum yazarken bu kurallara dikkat etmiyor.

irem on Mayıs 7th, 2009 at 14:26

Ben İrem.Bu site gerçekten çok güzel.Ama testler ve soruları biz cevaplıyalım,öyle öğrenmemiz daha basit olur.Öle değil mi arkadaşlar ya .Ben bu siteyi çok beğendim.Ama lütfen yalvarıyorum cevaplarını biz arkadaşlar verelim.Tabi mutluluğumuzu istiyorsan bilgicik.Herkese hoşçakal.

merve on Mayıs 24th, 2009 at 13:43

Site gerçekten çok güzel olmuş.sümeyye arkadaşım 7.soruda yanlışlık yok orda zaten neden sonuç ilşkisi var. Bu sorulardan benim sadece 4.soru yanlış çıktı.Siteye emeği geçenlere çok teşekkür ederim

sinem karaman on Mayıs 27th, 2009 at 14:49

Çok güzel bir site.Tebrikler

Büşra on Haziran 2nd, 2009 at 16:28

Bu sorular gerçektende çok güzel.Benim Türkçe’m biraz kötüydü ancak buradaki testleri çözünce Türkçe’m harika oldu.

melik on Haziran 3rd, 2009 at 18:22

Arkadaşlar bence çok az soru var, biraz daha eklenebilirdi.

buket on Haziran 5th, 2009 at 15:28

Bizim hocalarımız da aynı sorulardan soruyor. Bu saorular zorsa bende kolay soru bilmiyorum o zaman ben sbs için soru arıyorum bu sorular çok kolay Türkçe öglretmeni de bana bu soruları soruyor. Anlamıyorum ya of çok saçma ama yinede çok iyi emeginize saygı diyorum. Ne de olda bu kadar çok bu sayfaya önem verilmiş. Yine de çok güzel sonuçta işime yaradı. Böyle bir site kurdugunuz için tesekür ederim, çok sağ olun. Tebrik ederim çok begendik yani.

gülay on Haziran 6th, 2009 at 11:08

Çok güzel olmuş çok teşekkür ederim sayanizde sınavdan iyi bir not aldım çok sağolun allah razı olsun.

elif on Ağustos 27th, 2009 at 20:46

Bu sorular çok kolay allah razı olsun sayenizde soru çözmüş oldum çok tşk.

elif on Ağustos 27th, 2009 at 20:50

GÜLAY SENDEMİ SORU ÇÖZDÜN BU SORULAR ÇOK KOLAY.

ahsen on Eylül 9th, 2009 at 14:24

Bu site gerçekten çok güzel.Bu site sayesinde sınıavda çok iyi bir not aldım.Çok mutluyum .ALLAH BU SİTEYİ YAPANDAN RAZI OLSUN.

ahsen özTürk on Kasım 8th, 2009 at 09:34

bu siteya hayran kaldım

berk on Kasım 8th, 2009 at 14:17

Valla sorular süper sağolun allah razı olsun:))))))))))

gamze on Kasım 8th, 2009 at 16:15

iyi ki bu site var keşke sınavda da bu sorular çıksa o zaman ben sınıfın 1.si olurum

helin on Mart 7th, 2010 at 09:56

Süper bir sayfa kurduğunuz için teşekkürler

aleyna on Mayıs 20th, 2010 at 16:16

Ya süpersiniz sayünizde 498 puan aldım.

rikimartin on Ekim 26th, 2010 at 18:31

Site süper yaa annem hep zorluyor test çöz diye sorularda kolay hemen bitiyor hem sayesinde sınavdan iyi not aldım çok tşkr.

sedef on Ocak 6th, 2011 at 09:42

Allah razi olsun sinavdan 100 aldim.

BEYZANUR on Ocak 13th, 2011 at 22:44

Çok kolay sorular teşekkür ederim.

görkem on Şubat 28th, 2011 at 19:38

sbs den 500 çıkardm bu sorular syaesinde

enes on Mart 13th, 2011 at 14:23

Ellerinize sağlık çok güzel ve kolay bir test. :)

zeynep on Mart 27th, 2011 at 21:39

ben bu siteye bayıldım yaaaaa çok güzelmiş artık Türkçem hep 55555

sude on Mayıs 2nd, 2011 at 19:12

valla ben şahsiyeten mükemmel buldum bunu herkeze tavsiye ederim ama +18 yaş üstübakmasın lütfen.

gülsüm dinç on Eylül 10th, 2011 at 15:35

Bencede süper,çok faydalı hemde öğrendiğimiz konulardan çok kolay sorular var..

mert on Ekim 30th, 2011 at 13:33

yarına sınavım vardı teşekkür ederim bunu yazana

mustafa on Şubat 9th, 2012 at 18:39

çok güzel artık türkçemi düzeltebilirim

cennet on Nisan 10th, 2012 at 16:21

çok güzel artık her zaman burdan bakıcam çok güzel süper ya süper ………..

mehmet can gülseroğlu on Kasım 4th, 2013 at 17:24

çok teşekür ederim süper soru hazırlamışsınız lütfen dahada iyi yapsanız iyi olur

Yazı Detayı