Ana Sayfa » OKS - ÖSS - KPSS » Testler - Sorular » 7. Sınıf Yazılı Soruları – 4 – (Testler – Sorular)


7. Sınıf Yazılı Soruları – 4
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1. ”Okul,insana doğru şeyler verir.” Cümlesinde türemiş sözcük hangisidir?

A) Okul      B) Verir      C) Doğru      D) Şeyler

 

 

2.  Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük farklı türdendir.?

A) İhtiyar, kardeşini arıyor.
B) Genç insan yorulur mu?
C) Genç sorumluluğunu bilir.
D) Taşıtlarda yaşlılara yer veriniz.

 

 

 

Türkçenin Tarihi, Orhun Abideleri, Anlatım Bozuklukları, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

3) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfatı kullanılamamıştır?

A) Hangi öğretmen derse gelece k?
B) Ne iş yapacaksınız?
C) Sınava kaç gün kaldı?
D) Siz hangisini alacaksınız?

 

 


4) Hangi cümledeki “ki” ilgi zamiridir?

A) Yarinki koşuya çok iyi hazırlandım
B) Ormandaki pınarın suyu buz gibiydi.
C) Geldim ki tren çoktan kalkmıştı.
D) Benimkiler daha pahalıdır.

 

 

 


5) ”Dilinin ucunda olmak” deyiminin anlamına gelmeyen hangisidir?

A) Söyleyeceğini karıştırmak
B) Her şeyi söylemek
C) Söyleyecek gibi olmak
D) Bir türlü söyleyememek

 

 

6.  Hangi tamlamada fiilden türemiş isim yoktur?

A) Arabanın boyası
B)
Örgünün kenarı
C)
Geçim derdi
D)
Görgü kuralı

 

 


7. ”Hasta ol benim için ,öleyim senin için” atasözündeki edatın görevi nedir?

A) Neden ilgisi kuruyor.
B) Araç ilgisi kuruyor.
C) Yön ilgisi kuruyor.
D) Eşitlik ilgisi kuruyor

 

 

8. Hangi cümlede bağlaç yoktur?

A) İşler bitmediği için Pazar günü de çalıştım.
B) Demek ki sizin de gideceğiniz doğruymuş.
C) Otobüsün arkasından koştum ama yetişemedim.
D) Bütün çabalarına rağmen dereceye giremedi.

 

 


9. ”En az kırk yıl güneşte pişmeden bu sulu meyve ballanmaz.”cümlesinde ismin hangi halleri vardır?

A) Yalın hali , -i hali
B) -de hali ,-den hali , -i hali
C) Yalın hali , -de hali
D) Yalın hali , -de hali, -den hali

 

 

10. Hangi cümlenin öğelerine ayrılışında yanlışlık yapılmıştır?

A) Sabah erken kalkınca / elimi yüzümü/ yıkarım.
B) Ankara’ya / otobüsle / akşam / gideceğiz.
C) Kuşlar / bahar gelince / dallara/ yuva yaparlar.
D) Öğrenciler / sınıfta / birlikte / dersi / dinliyorlar.

...Yanıtlar…

| 1)A | 2)B | 3)D | 4)D | 5)B |
| 6)A| 7)A | 8)D | 9)B | 10)C |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…




İle Yorum Yap!
173 Yorum Var.

Sayfalar: [18] 17 16 15 14 13 12 11 10 9 81 »

İsimsiz | 7 Eylül 2011 - 12:54 | Bağlantı

Ben hiç çözmedim.

Görkem | 23 Ağustos 2011 - 13:39 | Bağlantı

Bence kötü bir test olmuş çok fazla yanlışlık var yaptığıma pişman oldum

fatma nur | 28 Haziran 2011 - 11:39 | Bağlantı

Güzel bir site beğendim. Herşey var yani güzel.

Sayfalar: [18] 17 16 15 14 13 12 11 10 9 81 »

Yorum Yap!

(İletinizi yazmadan önce, lütfen buraya dokunarak uyarıları okuyun!)

Yorum onaylama sistemi etkin; yorumunuzun yayınlanması biraz zaman alabilir.

Yazı Detayı