8. Sınıf Yazılı Soruları – 2 – (Testler – Sorular)

8. Sınıf Yazılı Soruları – 2
()

(Yanıtlar, soruların bitimindedir…)

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir yoktur?

A) Bu soruyu size sormak isterim.
B) Benim anladığım bu değildi.
C) Bu sorularda bize yardımcı olabilir misiniz?
D) Bu şair çok sevilir.

 

 


2. “O” kelimesi aşağıdaki cümlelerin hangisinde işaret zamiri olarak kullanılmıştır?

A) O arkadaşlarımı nasıl unuturum.
B) Onun yüzünü bir kere daha görebilsem.
C) O benim en değerli elbisemdir.
D) Bize gelenler o çocuğu tanımadılar.

 

 


3. Aşağıdaki dizelerde geçen ikilemelerden hangisi sıfat olarak kullanılmıştır?

A) Ahmet arkadaşını sık sık azarlıyordu.
B) Onun gözleri yavaş yavaş dolmaya başladı.
C) Zorluklar karşısında kolay kolay pes etmiyordu.
D) Bahçemizde çeşit çeşit çiçekler vardı.

 

 




4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat kullanılmamıştır?

A) Onunla tatlı tatlı konuştuk.
B) Amcam bu kötü durumdan kurtuldu.
C) Bu mahallede kiralık ev bulmazsınız
D) Herkes bu kötü durumdan kurtuldu.

 

 


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf yoktur?

A) Bu tür hikayeleri pek sevmem
B) Aşağı inince onu görürsün.
C) Bugün okula gidemedim.
D) Sana büyük bir iş düşmektedir

 

 


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde durum zarfı yoktur?

A) Onlarla olan arkadaşlığımı tamamen kesiyorum.
B) Elbiselerini odaya gelişigüzel atıvermişti.
C) Bana lütfen bu şekilde bakma.
D) Yukarı çıktığında babaannene de uğra.

 

 


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ile” sözcüğü edat görevinde kullanılmıştır?

A) Buraya gelmesiyle gitmesi bir oldu.
B) Bu konuyu Zeynep’le Hatice tartışacak.
C) Öğretmenin göreviyle müdürün görevi farklıdır
D) Bu gece seyahate otobüsle gideceğim

 

 


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç kullanılmamıştır?

A) Bugün hava o kadar güzel ki anlatamam
B) Buraya Ahmet veya Hasan gelsin.
C) Bu soruyu yalnız o cevaplayabildi.
D) Bu söylediklerinizi yaparım; ama bana biraz süre vermeniz şartıyla.

 

 


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlem vardır?

A) Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor
B) Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer
C) Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor
D) Düşman vatanın bağrına taşımış hançerini

 

 


10) Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi birleşik zamanlıdır?

A) Birden benzi sarardı.
B) Çayırlar, bayırlar bozardı
C) Harika bir yemek pişirdi.
D) Bu olayın sırrını ona sorardı

...Yanıtlar…

| 1)D | 2)C | 3)D | 4)A | 5)D |
| 6)D | 7)D | 8)C | 9)C | 10)D |

 

|» “Testler – Sorular” Sayfasına Dön! « |

Not: İçerik, internetten alıntılanarak derlenmiştir…

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)